Cake for breakfast, wie wil dat nou niet? Dit heerlijke ontbijtrecept van yoghurtcake met blauwe bessen is een goed begin van je dag. De combinatie van de zachte yoghurtcake met de zoetheid van de blauwe bessen verovert na slechts één hap gegarandeerd jouw hart!
Ingrediënten
voor 1 ontbijtcake
- 2 eieren
- 275 g bloem
- 250 g plantaardige yoghurt
- 125 g diepvries blauwe bessen
- 50 ml zonnebloemolie
- 2 tl vanille extract
- 2 tl bakpoeder
- ½ tl zout
Extra nodig
- Cakeblik
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een cakevorm in.
- Doe de plantaardige yoghurt, eieren, zonnebloemolie, zout en het vanille extract in een kom en meng met behulp van een garde tot een samenhangend geheel.
- Zeef vervolgens de bloem en bakpoeder boven de kom en meng tot een glad beslag. Vouw de diepvries blauwe bessen voorzichtig door het beslag met een spatel. Bewaar een eetlepel blauwe bessen voor garnering.
- Giet het mengsel in de cakevorm, versier het met de overgebleven blauwe bessen en bak de yoghurt-ontbijtcake in 45-50 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Controleer of de cake gaar is door er met een prikker of mes in te prikken, deze zou er schoon uit moeten komen.
- Laat de cake afkoelen. Haal de cake voorzichtig uit de vorm en snijd deze in plakken.