Vietnamese springrolls

Een feestje voor het oog én je smaakpapillen! Deze kleurrijke Vietnamese springrolls zien er namelijk niet alleen mooi uit, ze smaken ook nog eens fantastisch 

 

Ingrediënten

voor 2 personen

  • 2 rijstvellen 
  • 75 g wortels, in lange dunne reepjes 
  • ½ mango, in lange dunne reepjes 
  • ¼ komkommer, in lange dunne reepjes 
  • 25 g rodekool, fijngesneden 
  • 25 g taugé 
  • 3 g koriander, fijngesneden 

 

Bereidingswijze 

  1. Week de rijstvellen één voor één in warm water. Let op dat het water niet kookt. Haal de vellen na 1 minuut uit het water zodra het rijstvel zacht is geworden en laat goed uitlekken op een theedoek. 
  2. Verdeel de vellen over de borden. Leg op elk rijstvel aan de zijkant een vierde van de wortels, mango, komkommer, rodekool, taugé en koriander. Zorg dat alles mooi verdeeld is en dat er voldoende ruimte rondom over is. Beleg alle rijstvellen op deze manier. 
  3. Vouw vervolgens de zijkanten van het rijstvel naar binnen en rol het rijstvel op tot een mooi rolletje. Herhaal deze handelingen met de overige rijstvellen tot je 2 springrolls hebt. 

Credits: Recept uit ‘Vegabijbel’ 

Ga jij deze Vietnamese springrolls maken? Verras ons met jouw creatie op Facebook of Instagram met de hashtag #weekzondervlees of #weekzondervleesenzuivel!