Geniet van deze originele vegetarische kipburger. Een knapperige vegetarische kipburger, afgemaakt met een zoete-aardappelspread en rodekool-atjar!
Volg het recept via de uitleg hieronder of check de video onderaan dit bericht!
Ingrediënten
voor 4 personen
Voor de zoete-aardappelspread
- 1 teen knoflook
- 1 grote zoete aardappel
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel sesamzaad
Voor de rodekool-atjar
- 150 ml azijn
- 100 g suiker
- 2 theelepels zout
- 3 steranijs
- 10 peperkorrels
- Halve rode kool
Voor de kipburgers
- 4 Beyond Meat Burgers ® Chicken Style
- 4 hamburgerbroodjes
Extra nodig
- Bakplaat
- Bakpapier
- Steelpan
- Pan met antiaanbaklaag
Bereidingswijze
Voor de zoete-aardappelspread
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Pel en snipper de knoflook. Schil en snijd de zoete aardappel in kleine blokjes.
- Meng de zoete-aardappelblokjes met de knoflook, olijfolie en het sesamzaad. Verdeel over de bakplaat.
- Zet de bakplaat in de oven voor circa 10 minuten. Laat iets afkoelen.
- Doe de blokjes zoete aardappel in een kom. Prak met een vork tot een grove spread.
Voor de rodekool-atjar
- Verwarm de azijn, suiker en zout in een pan tot de suiker is opgelost. Voeg de steranijs en peperkorrels toe en verwarm circa 10 minuten mee.
- Haal de steranijs en peperkorrels uit de pan.
- Snijd de rode kool fijn en meng met het azijnmengsel in de pan.
Voor de kipburger
- Verhit een pan en rooster de hamburgerbroodjes.
- Doe per burger een eetlepel olie in een pan met antiaanbaklaag en verwarm voor op middelhoog vuur. Leg de Beyond Meat Burger ® Chicken Style in de pan en bak in 7 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn. Draai regelmatig om.
- Smeer de zoete-aardappelspread op de hamburgerbroodjes. Beleg met de atjar van rode kool en de Beyond Meat Burger ® Chicken Style.
Ga jij deze kipburger maken? Verras ons met jouw creatie op Facebook of Instagram met de hashtag #weekzondervlees of #weekzondervleesenzuivel!