Ingrediënten
voor 2 personen
½ bloemkool
1 el gele currypasta
200 ml kokosmelk
200 g spinazie
100 g kikkererwten, gekookt
100 g tempé, in blokjes
zonnebloemolie
Bereidingswijze
Snijd de bloemkool in roosjes. Kook de bloemkoolroosjes in een pan met ruim kokend water in ongeveer 8 minuten gaar. Giet af en zet apart.
Verhit wat olie in een wok. Voeg wanneer de olie is opgewarmd de currypasta toe en roer goed. Pas op dat de currypasta niet aanbakt. Voeg na 3 minuten de kokosmelk toe. Voeg de gekookte bloemkoolroosjes toe aan het curry-kokosmelkmengsel. Voeg ook de spinazie en kikkererwten toe. Laat 5 minuten koken tot de spinazie geslonken is door de hitte.
Verhit intussen wat olie in een koekenpan. Bak de tempéblokjes krokant. Voeg de blokjes direct toe aan de curry en serveer.
Credits: Recept uit ‘Vegabijbel’