Thaise gele curry met bloemkool en spinazie

Ingrediënten
voor 2 personen
½ bloemkool 

1 el gele currypasta 

200 ml kokosmelk 

200 g spinazie 

100 g kikkererwten, gekookt 

100 g tempé, in blokjes 

zonnebloemolie 

 

Bereidingswijze 

Snijd de bloemkool in roosjes. Kook de bloemkoolroosjes in een pan met ruim kokend water in ongeveer 8 minuten gaar. Giet af en zet apart. 

 

Verhit wat olie in een wok. Voeg wanneer de olie is opgewarmd de currypasta toe en roer goed. Pas op dat de currypasta niet aanbakt. Voeg na 3 minuten de kokosmelk toe. Voeg de gekookte bloemkoolroosjes toe aan het curry-kokosmelkmengsel. Voeg ook de spinazie en kikkererwten toe. Laat 5 minuten koken tot de spinazie geslonken is door de hitte. 

 

Verhit intussen wat olie in een koekenpan. Bak de tempéblokjes krokant. Voeg de blokjes direct toe aan de curry en serveer. 

 

Credits: Recept uit ‘Vegabijbel’