Deze taco’s hebben wel een hele lekkere vulling, namelijk gefrituurde bloemkool. Maak de taco’s af met wat maissalade en een heerlijke zelfgemaakte saus voor over de gefrituurde bloemkool!
Volg het recept via de uitleg hieronder of check de video onderaan dit bericht!
Ingrediënten
voor 4 personen
Voor de saus
- 3 eetlepels sweet chili sauce
- 2 eetlepels ketchup
- 3 eetlepels ketjap manis
- 3 theelepels Koreaanse miso
- 3 eetlepels gochujang
Voor de maissalade
- 1 pot mais
- 1 bosje koriander
- Halve rode kool
- 1 pot Salsa (Picnic taco pakket)
Voor de gefrituurde bloemkool
- 1 bloemkool
- 300 ml sojamelk
- 200 g bloem
- 2 theelepels zout
- 3 theelepels knoflookpoeder
- 3 theelepels chilipoeder
- 3 theelepels paprikapoeder
- 150 g panko
- 2 stengels bosui
- 2 eetlepels sesamzaad
- 6 tacoschelpen (Picnic taco pakket)
Extra nodig
- Frituur of diepe pan
- Zonnebloemolie
Bereidingswijze
Voor de saus
- Verwarm alle ingrediënten in een steelpan en meng kort door.
Voor de maissalade
- Laat de mais uitlekken. Snijd de koriander fijn. Snijd de rode kool fijn.
- Meng de pot saus van de Picnic Taco Pakket Salsa met de mais, koriander en rode kool.
Voor de gefrituurde bloemkool
- Verwarm de frituur op 175-180 graden.
- Snijd de bloemkool in roosjes.
- Meng de sojamelk, bloem, zout, knoflookpoeder, chilipoeder en paprikapoeder samen tot een beslag.
- Haal de bloemkoolroosjes eerst door het beslag en vervolgens door de panko.
- Frituur de bloemkoolroosjes in circa 2 tot 3 minuten goudbruin.
- Meng de gefrituurde bloemkoolroosjes door de saus.
- Snijd de bosui en in ringen en rooster het sesamzaad in een droge pan.
- Vul de taco’s uit het Picnic Taco Pakket Salsa met de maissalade en gefrituurde bloemkool. Garneer met de bosui en sesamzaad.
Ga jij deze taco’s maken? Verras ons met jouw creatie op Facebook of Instagram met de hashtag #weekzondervlees of #weekzondervleesenzuivel!