Deze plantaardige twist op de klassieke BLT is hét perfecte lunchgerecht! De Supreme vegan BLT; heerlijke crispy tofu bacon, sappige tomaten en smeuïge plantaardige mayo, verrukkelijk!
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 4 SlooOW Pompoen Broodjes
- 2 tomaten, in plakjes
- 100 g wortel julienne
- 50 g romaine sla
- Kiemen, om te serveren
- Plantaardige mayonaise, om te serveren
Voor de tofu bacon
- ½ verpakking (325 g) tofu, uitgelekt
- 2 el sojasaus
- 1 tl ahornsiroop
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 1 tl knoflookgranulaat
- ½ tl cayennepeper
- 2 el zonnebloemolie
Bereidingswijze
- Snijd de tofu in 8 gelijke plakken, dep vervolgens droog. Meng de ingrediënten voor de tofu bacon marinade in een kom.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Smeer de tofu plakken aan beide kanten in met marinade en bak 20-25 minuten totdat deze gebruind en krokant begint te worden aan de randen. Smeer de tofu nogmaals in met de marinade wanneer deze uit de oven komt.
- Maak de SlooOW Pompoen Broodjes volgens de instructies op de verpakking.
- Bouw de broodjes op. Besmeer beide kanten van de broodjes met mayonaise, dan met de romaine sla, tomaat, tofu en eindig met de wortel en kiemen. Doe de bovenkant erop en geniet!
Ga jij deze Supreme vegan BLT maken? Verras ons met jouw creatie op Facebook of Instagram met de hashtags #weekzondervlees en #weekzondervleesenzuivel!
SlooOW Pompoen Broodjes
Onze biologische en 100% natuurlijke Pompoen Broodjes hebben een luchtige, zachte kruim van binnen, zijn knapperig van buiten én gedecoreerd met ovenheerlijke pompoenpitten. Op basis van desem bereid en met een natuurlijk, SlooOW proces om de allerbeste smaak te creëren. SooO tasty!