Spicy ch**s* burger

Met deze spicy ch**s* burger en knapperige aardappelschijfjes bereid je een smaakvol gerecht. Aanvallen maar!  

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 1 ui, in halve ringen
  • 4 vegan burgers
  • 4 hamburgerbroodjes, gehalveerd
  • 4 plakken plantaardig kaasalternatief
  • 2 jalapeñopepers, in plakken
  • 500 g aardappelpartjes
  • 85 g rucola
  • 2 el mosterd
  • 2 el vegan mayonaise
  • Zonnebloemolie
  • Zout en peper

 

Bereidingswijze

  1. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoge temperatuur en bak de aardappelpartjes 6-8 minuten totdat ze goudbruin kleuren en een beetje knapperig zijn. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  2. Verhit zonnebloemolie in een andere koekenpan op middelhoge temperatuur en bak de ui 7-8 minuten totdat deze goudbruin kleurt. Zet de ui apart.
  3. Verhit opnieuw zonnebloemolie in deze koekenpan op middelhoge temperatuur en bak de vegan burgers 7-8 minuten. Draai de burgers halverwege om en leg op iedere burger een plak plantaardig kaasalternatief, verwarm totdat de plak is gesmolten.
  4. Bereid ondertussen de hamburgerbroodjes volgens de instructies op de verpakking. Bestrijk de hamburgerbroodjes met de mosterd en de mayonaise. Beleg de broodjes daarna met de rucola, burgers, jalapeñopepers en ui.
  5. Verdeel de hamburgers over de borden, serveer met de aardappelpartjes en eventueel met vegan mayonaise.
Ga jij deze spicy ch**s* burger maken? Verras ons met jouw creatie op Facebook of Instagram met de hashtags #weekzondervlees en #weekzondervleesenzuivel!