Met deze spicy ch**s* burger en knapperige aardappelschijfjes bereid je een smaakvol gerecht. Aanvallen maar!
Ingrediënten
voor 4 personen
- 1 ui, in halve ringen
- 4 vegan burgers
- 4 hamburgerbroodjes, gehalveerd
- 4 plakken plantaardig kaasalternatief
- 2 jalapeñopepers, in plakken
- 500 g aardappelpartjes
- 85 g rucola
- 2 el mosterd
- 2 el vegan mayonaise
- Zonnebloemolie
- Zout en peper
Bereidingswijze
- Verhit zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoge temperatuur en bak de aardappelpartjes 6-8 minuten totdat ze goudbruin kleuren en een beetje knapperig zijn. Proef en breng op smaak met zout en peper.
- Verhit zonnebloemolie in een andere koekenpan op middelhoge temperatuur en bak de ui 7-8 minuten totdat deze goudbruin kleurt. Zet de ui apart.
- Verhit opnieuw zonnebloemolie in deze koekenpan op middelhoge temperatuur en bak de vegan burgers 7-8 minuten. Draai de burgers halverwege om en leg op iedere burger een plak plantaardig kaasalternatief, verwarm totdat de plak is gesmolten.
- Bereid ondertussen de hamburgerbroodjes volgens de instructies op de verpakking. Bestrijk de hamburgerbroodjes met de mosterd en de mayonaise. Beleg de broodjes daarna met de rucola, burgers, jalapeñopepers en ui.
- Verdeel de hamburgers over de borden, serveer met de aardappelpartjes en eventueel met vegan mayonaise.