Verwen jezelf met deze romige pompoen-wortel pasta, verrijkt met salie en knapperige plantaardige spekjes! Een heerlijke combinatie van verse groenten, knapperige proteïne en smeuïge pasta!
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 1 verpakking (150 g) La Vie TM plantaardige spekjes
- 300 g linguine
- 2 wortels, in blokjes
- 2 sjalotten, grof gesneden
- 2 teentjes knoflook
- 2 takjes tijm
- 400 g pompoen, in blokjes
- 150 g plantaardige room
- 10 g salie
- 2 el edelgistvlokken
- ¼ chilivlokken
- Olijfolie
- Zout en peper
Bereidingswijze
- Bereid de linguine volgens de instructies op de verpakking. Houd hiervan een deel van het pastawater apart.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Verdeel de pompoen, wortel, sjalot, knoflook en tijm met een scheut olijfolie over een met bakpapier beklede bakplaat. Breng op smaak met zout en peper. Bak 20-25 minuten totdat de wortel en pompoen zacht zijn geworden.
- Doe de sjalot, knoflook, pompoen, wortel, room, edelgistvlokken en ongeveer 100 milliliter pastawater in de blender. Blend tot een gladde saus. Proef en breng op smaak met zout en peper.
- Bereid de La Vie TM plantaardige spekjes volgens de instructies op de verpakking. Haal de plantaardige spekjes uit de pan en bak de salie in dezelfde pan totdat deze krokant is geworden. Haal de salie uit de pan.
- Doe de saus in de pan en voeg hier de linguine aan toe. Roer goed door elkaar en voeg eventueel wat meer pasta water toe om het bij elkaar te brengen.
- Verdeel de linguine over de borden, top af met de plantaardige spekjes, chilivlokken en krokante salie.
Ga jij deze pasta met plantaardige spekjes maken? Verras ons met jouw creatie op Facebook of Instagram met de hashtags #weekzondervlees en #weekzondervleesenzuivel!
La Vie plantaardige spekjes
Bij La Vie™ hebben ze plantaardige spekjes gemaakt die net zo lekker is als the real deal, zodat iedereen met een glimlach plantaardig kan eten. Het geheim? Simpel: 7 ingrediënten, liefde voor de planeet en jaren onderzoek. Resultaat? Heerlijke crispy spekjes zonder varken. Beter voor de planeet, jou én de varkens.
Op beukenhout gerookt, <2% verzadigd vet, rijk aan eiwitten, 100% plantaardig.