Ingrediënten
voor 2 personen
100 g zoete aardappel, geschild en geraspt
1 el bloem
1 ei
½ rode peper, zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
1 rode ui, fijngesneden
25 g boerenkool
zonnebloemolie
zout en peper
Bereidingswijze
Meng de zoete aardappelrasp en bloem in een kom. Klop in een kom het ei op samen met de rode peper, rode ui en boerenkool. Voeg vervolgens de zoete aardappel toe, breng op smaak met zout en peper en hussel goed.
Verhit wat olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Verdeel het zoete-aardappelmengsel in 6 balletjes die je met je handen platdrukt tot schijfjes. Bak de schijfjes een voor een in 3 minuten gaar. Draai om en bak nog 2 minuten tot de schijfjes aan beide kanten goudbruin zijn. Laat afkoelen op een keukenpapiertje terwijl je de laatste koekjes bakt.
Credits: Recept uit ‘Vegabijbel’