Yoghurt met granola en vers fruit

Ingrediënten  

voor 4 personen  

600 g plantaardige yoghurt  

130 g grove havervlokken 

60 g gemengde noten, gehakt 

30 g zonnebloempitten
3 el zonnebloemolie 

2 el agavesiroop of honing 

½ tl koekkruiden 

½ tl kaneel

Bereidingswijze  

Verwarm de oven voor op 175 °C.  

Maak de granola door de havervlokken, zonnebloempitten, koekkruiden en kaneel in een kom te doen. Hussel het geheel door. Voeg de zonnebloemolie toe en meng goed totdat alle ingrediënten bedekt zijn met olie.  

Verdeel de granola over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de granola 20-25 minuten in het midden van de oven, totdat deze goudbruin en knapperig is geworden. Schep halverwege om en meng de noten erdoorheen. Haal de granola uit de oven, zet apart en laat afkoelen. 

Vul vier kommen met de plantaardige yoghurt en verdeel hier de granola over. Serveer eventueel met fruit naar keuze.