Ingrediënten
voor 4 personen
600 g plantaardige yoghurt
130 g grove havervlokken
60 g gemengde noten, gehakt
30 g zonnebloempitten
3 el zonnebloemolie
2 el agavesiroop of honing
½ tl koekkruiden
½ tl kaneel
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Maak de granola door de havervlokken, zonnebloempitten, koekkruiden en kaneel in een kom te doen. Hussel het geheel door. Voeg de zonnebloemolie toe en meng goed totdat alle ingrediënten bedekt zijn met olie.
Verdeel de granola over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de granola 20-25 minuten in het midden van de oven, totdat deze goudbruin en knapperig is geworden. Schep halverwege om en meng de noten erdoorheen. Haal de granola uit de oven, zet apart en laat afkoelen.
Vul vier kommen met de plantaardige yoghurt en verdeel hier de granola over. Serveer eventueel met fruit naar keuze.