Vietnamese verse springrolls

Ingrediënten
voor 2 personen
2 rijstvellen 

75 g wortels, in lange dunne reepjes 

½ mango, in lange dunne reepjes 

¼ komkommer, in lange dunne reepjes 

25 g rodekool, fijngesneden 

25 g taugé 

3 g koriander, fijngesneden 

 

Bereidingswijze 

Week de rijstvellen één voor één in warm water. Let op dat het water niet kookt. Haal de vellen na 1 minuut uit het water zodra het rijstvel zacht is geworden en laat goed uitlekken op een theedoek. 

 

Verdeel de vellen over de borden. Leg op elk rijstvel aan de zijkant een vierde van de wortels, mango, komkommer, rodekool, taugé en koriander. Zorg dat alles mooi verdeeld is en dat er voldoende ruimte rondom over is. Beleg alle rijstvellen op deze manier. 

 

Vouw vervolgens de zijkanten van het rijstvel naar binnen en rol het rijstvel op tot een mooi rolletje. Herhaal deze handelingen met de overige rijstvellen tot je 2 springrolls hebt. 

 

Credits: Recept uit ‘Vegabijbel’