Ingrediënten
voor 4 personen
2 aardappelen, geschild en in kleine blokjes
1 winterpeen, geschild en in plakjes
1 ui, gesnipperd
1 laurierblad
1 stokbrood
½ knolselderij, geschild en in kleine blokjes
350 g gedroogde groene spliterwten
15 g selderijblad, grofgesneden
15 g platte peterselie, grofgesneden
1,5 l groentebouillon
zout en peper
Bereidingswijze
Breng de groentebouillon aan de kook in een grote kookpan. Voeg de spliterwten en laurierblad toe en kook deze in ongeveer 1 uur op lage temperatuur gaar met de deksel op de pan.
Haal het laurierblad uit de pan en voeg de winterpeen, knolselderij, aardappel, ui en ¾ van de selderij en peterselie toe aan de soep. Laat het geheel nog 20 minuten sudderen met de deksel op de pan. Pureer de soep eventueel met een staafmixer tot het de gewenste dikte heeft. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Bereid het stokbrood volgens de instructies op de verpakking. Verdeel de soep over vier kommen en garneer met de rest van het selderijblad en de peterselie. Serveer de erwtensoep met het stokbrood.