Ingrediënten
voor 2 stuks
2 boterhammen
2 eieren
1 avocado, geschild, gehalveerd en ontpit
125 gram cherrytomaten, in vieren
125 g champignons
50 g spinazie
zonnebloemolie
zout en peper
Bereidingswijze
Verhit zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoge temperatuur en bak de champignons 3-4 minuten totdat ze goudbruin kleuren. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Haal de groenten uit de pan en zet apart.
Doe de avocado in een kom en prak deze grof met een vork. Voeg hier de cherrytomaten aan toe, breng op smaak met zout en peper en meng goed. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoge temperatuur. Breek de eieren in de pan en houd hierbij de eidooiers heel. Bak de eieren 4-5 minuten totdat ze gaar zijn. Breng op smaak met zout en peper.
Rooster de boterhammen in een broodrooster en leg ze op een bord. Verdeel het avocadomengsel en het champignon-spinaziemengsel over de boterhammen en leg hier de eieren bovenop. Serveer direct.