Teriyaki traybake: tempeh en groente uit de oven

Ingrediënten
voor 4 personen 
2 rode paprika’s, in blokjes 
2 winterpenen, geschild en in plakken  

2 bosuien, in dunne ringen
1 broccoli, in roosjes
250 g tempeh, in blokjes
200 g zilvervliesrijst 
175 ml teriyakisaus 

2 el zonnebloemolie 

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de tempeh en de zonnebloemolie over een met bakpapier beklede bakplaat en hussel goed door elkaar zodat alle tempeh bedekt is met olie. Rooster de tempeh 10 minuten in het midden van de oven.  

Voeg de paprika, winterpenen, broccoli en teryakisaus aan de tempeh toe, schep om tot alle ingrediënten bedekt zijn met de saus. Rooster het geheel nog 20 minuten in het midden van de oven, schep halverwege een keer om.  

Bereid ondertussen de rijst volgens de instructies op de verpakking. Verdeel de tempeh en de groenten over de borden, serveer met de rijst en garneer met de bosui.