Ingrediënten
voor 4 personen
1 winterpeen, geschild en grof geraspt
500 g sushirijst
200 g edamame
200 g radijs
125 g zeewiersalade
2 el sesamzaadjes
voor de sushirijst marinade
8 el rijstazijn
2 tl suiker
1 tl zout
voor de sesam-sojadressing
6 el sojasaus
3 el sesamolie
Bereidingswijze
Bereid de sushirijst volgens de instructies op de verpakking. Verwarm de ingrediënten voor de sushirijst marinade kort in een steelpan totdat de suiker en het zout is opgelost. Zet apart.
Voeg, wanneer de rijst is afgekoeld, de marinade toe en roer dit voorzichtig door. Meng de ingrediënten voor de sesam-sojadressing in een kom.
Verdeel de sushirijst over vier kommen. Verdeel de winterpeen, radijs, edamame en zeewiersalade kloksgewijs over de kommen. Verdeel de helft van de dressing over de bowls. Garneer de sushibowls met sesamzaadjes en serveer direct samen met de overgebleven dressing.