Sushi bowl met sesam-sojadressing 

Ingrediënten  

voor 4 personen   

1 winterpeen, geschild en grof geraspt  

500 g sushirijst  

200 g edamame  

200 g radijs  

125 g zeewiersalade  

2 el sesamzaadjes  

 

voor de sushirijst marinade 

8 el rijstazijn  

2 tl suiker  

1 tl zout  

 

voor de sesam-sojadressing 

6 el sojasaus  

3 el sesamolie  

 

Bereidingswijze 

Bereid de sushirijst volgens de instructies op de verpakking. Verwarm de ingrediënten voor de sushirijst marinade kort in een steelpan totdat de suiker en het zout is opgelost. Zet apart. 

Voeg, wanneer de rijst is afgekoeld, de marinade toe en roer dit voorzichtig door. Meng de ingrediënten voor de sesam-sojadressing in een kom.  

Verdeel de sushirijst over vier kommen. Verdeel de winterpeen, radijs, edamame en zeewiersalade kloksgewijs over de kommen. Verdeel de helft van de dressing over de bowls. Garneer de sushibowls met sesamzaadjes en serveer direct samen met de overgebleven dressing.