Scrambled ‘eggs’ on toast

Ingrediënten  

voor 4 personen  

8 sneeën zuurdesembrood 

2 tomaten, in blokjes 

2 bosuien, in dunne ringen  

1 verpakking (375 g) tofu, uitgelekt 

2 tl paprikapoeder 

1 tl gemalen kurkuma 

½ tl uienpoeder 

½ tl knoflookpoeder 

zonnebloemolie 

zout en peper 

 

Bereidingswijze  

Rooster de sneeën brood krokant in een oven op de grillstand, tussen een tosti-ijzer of in een broodrooster.  

Verkruimel of prak de tofu in kleine stukjes. Verhit zonnebloemolie in een hapjespan op middelhoge temperatuur en roerbak de tofu 6-8 minuten totdat deze krokant begint te worden. Voeg de tomatenblokjes, paprikapoeder, gemalen kurkuma, uienpoeder en knoflookpoeder toe aan de pan en roer dit goed door. Bak het geheel nog 2-3 minuten totdat de tomaat zacht begint te worden. Proef en breng op smaak met zout en peper. Verwijder de pan van de warmtebron en zet de geroerbakte tofu apart.  

Leg de sneeën brood op de borden en verdeel hier de scrambled ‘eggs’ over. Garneer het met bosui en serveer direct.