Pompoenpannenkoekjes met linzenhummus en pecannoten

Ingrediënten
Voor 2 personen 

100 g flespompoen, schoongemaakt en in blokjes 

65 g bloem 

1 ei 

125 ml melk 

75 g wortel, geschild en in plakjes 

100 g spinazie, grof gesneden 

½ komkommer, in reepjes 

25 g pecannoten, grof gehakt 

100 g linzen, voorgekookt 

2 el olijfolie 

sap van ½ citroen 

½ teentje knoflook 

½ tl komijnzaad, gemalen 

½ el tahin 

zonnebloemolie 

zout en peper 

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Rooster de wortel op een met bakpapier beklede bakplaat in 20 minuten gaar. Haal uit de oven, zet apart en laat afkoelen. 

Doe voor de hummus de linzen samen met de olijfolie, het citroensap, knoflook, komijnzaad en tahin in de keukenmachine en maal tot een gladde massa. Proef en breng op smaak met zout en peper.  

Breng een kookpan met ruim water aan de kook. Voeg de pompoenblokjes toe en kook in 8 minuten gaar. Giet het water af en laat de pompoen uitlekken. Doe de pompoenblokjes in de keukenmachine en blend tot een gladde puree. Voeg terwijl de motor draait beetje bij beetje de bloem toe, voeg de eieren een voor een toe en schenk de melk erbij. Breng op smaak met zout en peper en blend tot een glad beslag. 

Verhit boter of margarine in een koekenpan tot de pan echt goed heet is. Giet een vierde van het beslag in de koekenpan zodat er een dunne pannenkoek ontstaat. Bak elke pannenkoek aan beide zijden goudbruin, herhaal dit tot je in totaal 4 pannenkoeken hebt.  

Verdeel de pompoenpannenkoeken over de borden en bestrijk met linzenhummus. Garneer met de wortel, spinazie, komkommer en pecannoten. Rol de pannenkoeken op en serveer warm. 

Credits: Recept uit ‘Vegabijbel’