Ingrediënten
voor 4 personen
1 courgette, in halve maantjes van ½ cm dikte
300 g volkoren penne
200 g doperwten
85 g rucola
5 g basilicum, grofgesneden
olijfolie
zout en peper
voor de avocadodressing
1 avocado, in blokjes
½ citroen, het sap
10 g basilicum, grofgesneden
5 el water
Bereidingswijze
Bereid de volkoren penne volgens de instructies op de verpakking. Voeg na het afgieten olijfolie toe aan de pan en roer dit goed door elkaar om plakken te voorkomen. Laat de penne volledig afkoelen.
Doe de ingrediënten voor de avocadodressing in een keukenmachine en mix het tot een gladde dressing. Proef en breng op smaak met zout en peper. Verhit olijfolie in een hapjespan op middelhoge temperatuur en bak de courgette en doperwten in 4-6 minuten gaar. Zet apart.
Meng de volkoren penne met de courgette, doperwten, rucola en de avocadodressing in een ruime kom en hussel het geheel door elkaar. Verdeel de pastasalade over de borden en garneer het met de basilicum.