Gezond bananenbrood

Dit recept voor gezond bananenbrood moet je proberen! Gevuld met de natuurlijke zoetheid van rijpe bananen en verrijkt met voedzame ingrediënten, is dit recept voor gezond bananenbrood niet alleen een smaakvolle traktatie, maar ook een voedzame keuze voor elk moment van de dag. Werk af met je favo toppings en aanvallen maar!

 

Ingrediënten 

Voor 1 bananenbrood
Voor de basis
  • 250 g bloem 
  • 1 tl bakpoeder 
  • 1 tl vanillepoeder 
  • 1 snufje zout 
  • 3 grote rijpe bananen, gepeld 
  • 3 eieren 
  • 100 g dadels, ontpit en geweekt 
Extra
  • Gedroogd fruit  
  • Vers rood fruit 
  • Zaden, pitten en noten  
  • Pure chocolade  
  • Kokossnippers

 

Bereidingswijze 

  1. Vet om te beginnen een cakeblik in en verwarm de oven voor op 180 graden.  
  2. Mix de bloem met bakpoeder, vanillepoeder en het snufje zout in een kom.  
  3. Doe de bananen met de eieren en de geweekte dadels in een keukenmachine en mix tot een gladde massa. Laat de keukenmachine draaien en voeg de inhoud van de kom toe en mix net zo lang totdat er een beslag ontstaat.  
  4. Kies je extra ingrediënten en roer deze handmatig door je beslag. Garneer je bananenbrood desgewenst ook nog met wat noten en havervlokken. 
  5. Bak je bananenbrood in 60 minuten goudbruin en gaar. Check door middel van een satéprikker of je brood droog is van binnen (zo ja, dan komt de prikker er schoon uit). Laat je bananenbrood goed afkoelen en eet hem lauwwarm of koud. 

TIP: onze favoriete combinatie is met blauwe bessen en kokossnippers, met appel en rozijnen, of met frambozen, pecannoten en pure chocolade. YUM! 

Ga jij dit gezonde bananenbrood maken? Verras ons met jouw creatie op Facebook of Instagram met de hashtag #weekzondervlees of #weekzondervleesenzuivel!