Ingrediënten
voor 4 personen
1 Chinese kool, fijngesneden
250 g tempeh, in reepjes
250 g sugarsnaps
200 g volkoren noedels
1 el (gemengde) sesamzaadjes
zonnebloemolie
zout en peper
voor de woksaus
8 el sojasaus
2 el gembersiroop
1 tl knoflookpoeder
Bereidingswijze
Bereid de volkoren noedels volgens de instructies op de verpakking. Doe de ingrediënten voor de woksaus in een kom en meng goed. Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoge temperatuur en bak de tempeh 5-6 minuten tot deze goudbruin kleurt en knapperig is geworden. Blus het geheel af met de helft van de soja-gembersaus en bak dit nog 1 minuut mee. Verwijder de pan van de warmtebron en zet apart.
Verhit zonnebloemolie in een wokpan op hoge temperatuur en roerbak de Chinese kool en sugarsnaps tot de Chinese kool is geslonken. Voeg vervolgens de noedels, tempeh en de rest van de woksaus toe aan de wokpan en roerbak dit nog 1-2 minuten. Verdeel de noedels over de borden en garneer met de sesamzaadjes. Serveer direct.