Mediterraan notenbrood 

Ingrediënten 

Voor 8 personen  

150 g volkoren beschuit  

200 g onbewerkte noten  

1 ui, gesnipperd  

2 teentjes knoflook, geperst  

300 g zongedroogde tomaten, in reepjes  

250 ml groentebouillon  

3 eieren  

20 g verse basilicum, de blaadjes in reepjes  

Zout en peper, naar smaak  

Olie om in te bakken 

Bereidingswijze  

Verwarm de oven voor op 200 graden.  

 

Doe de beschuiten in een keukenmachine en maal tot gruis. Doe vervolgens de noten in een keukenmachine en hak grof.  

 

Verhit olie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de zongedroogde tomaten en noten toe en roerbak enkele minuten. Zet het vuur uit, voeg de beschuit, groentebouillon, eieren en basilicum toe aan de pan en meng. Breng op smaak met zout en peper.  

 

Beleg een cakevorm met bakpapier, schep daarin het beslag en strijk glad.  Bak je notenbrood in 45 à 60 minuten goudbruin en gaar. Houd je brood wel goed in de gaten, bij sommige ovens is 200 graden te warm, dus dan aanpassen naar 180 graden.   

 

Check door middel van een satéprikker of je brood droog is van binnen (zo ja, dan komt de prikker er schoon uit). Serveer in plakken gecombineerd met een frisse groene salade.  

 

Serveertip: serveer met een frisse groene salade, bijvoorbeeld met snijbonen, avocado en pijnboompitten.