Ingrediënten
voor 4 personen
1 avocado, in plakken
½ courgette, in langwerpige plakken van ½ cm
½ komkommer, in plakjes
350 g groene asperges, gehalveerd
300 g gemengde bladsla
250 g cherrytomaten, gehalveerd
100 g babyspinazie
40 g pecannoten
40 g salade croutons
zout en peper
Bereidingswijze
Verhit zonnebloemolie in een grillpan op hoge temperatuur en grill de courgettelinten en asperges tot er grillstrepen ontstaan. Breng op smaak met zout en peper. Laat vervolgens de courgettelinten en asperges helemaal afkoelen.
Doe de gemengde bladsla, babyspinazie, gegrilde groene asperges, gegrilde courgetteslierten, avocado, cherrytomaten en komkommer in een grote kom en hussel het geheel door elkaar.
Verdeel de salade over de borden. Garneer met de pecannoten en croutons en serveer met je favoriete dressing uit de ‘5x saladedressing inspiratie’!