Gevuld pitabroodje met knoflook-muntsaus 

Ingrediënten  

voor 4 personen   

4 volkoren pitabroodjes   

1 groene paprika, in reepjes  

300 g oesterzwammen, in reepjes 

1 tl paprikapoeder  

1 tl gemalen komijnzaad  

1 tl gemalen korianderzaad  

½ tl cayennepeper  

½ tl uienpoeder  

zonnebloemolie  

zout en peper  

 

voor de knoflook-muntsaus 

2 teentjes knoflook, geperst  

½ citroen, het sap  

150 g plantaardige yoghurt  

5 g munt, fijngesneden  

2 el vegan mayonaise 

 

Bereidingswijze  

Bereid de volkoren pita’s volgens de instructies op de verpakking. Meng de ingrediënten voor de knoflooksaus in een kom. Proef en breng op smaak met zout en peper.   

Verhit zonnebloemolie in een hapjespan op middelhoge temperatuur en bak de oesterzwammen 5-6 minuten totdat deze zijn geslonken en goudbruin zijn geworden. Voeg de paprikapoeder, cayennepeper, korianderpoeder en uienpoeder toe aan de pan en roer het geheel goed door elkaar. Proef en breng op smaak met zout en peper. Verwijder de pan van de warmtebron en zet apart.   

Verhit zonnebloemolie in een grillpan op hoge temperatuur en bak de groene paprikareepjes 2-3 minuten per kant totdat er grillstrepen ontstaan. Verwijder de pan van de warmtebron en zet apart.  

Snijd de pita’s open en verdeel hier de gebakken oesterzwammen en gegrilde paprika over en garneer met knoflook-muntsaus. Serveer de pita’s direct met de overgebleven knoflook-muntsaus.