Ingrediënten
voor 4 personen
4 volkoren pitabroodjes
1 groene paprika, in reepjes
300 g oesterzwammen, in reepjes
1 tl paprikapoeder
1 tl gemalen komijnzaad
1 tl gemalen korianderzaad
½ tl cayennepeper
½ tl uienpoeder
zonnebloemolie
zout en peper
voor de knoflook-muntsaus
2 teentjes knoflook, geperst
½ citroen, het sap
150 g plantaardige yoghurt
5 g munt, fijngesneden
2 el vegan mayonaise
Bereidingswijze
Bereid de volkoren pita’s volgens de instructies op de verpakking. Meng de ingrediënten voor de knoflooksaus in een kom. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Verhit zonnebloemolie in een hapjespan op middelhoge temperatuur en bak de oesterzwammen 5-6 minuten totdat deze zijn geslonken en goudbruin zijn geworden. Voeg de paprikapoeder, cayennepeper, korianderpoeder en uienpoeder toe aan de pan en roer het geheel goed door elkaar. Proef en breng op smaak met zout en peper. Verwijder de pan van de warmtebron en zet apart.
Verhit zonnebloemolie in een grillpan op hoge temperatuur en bak de groene paprikareepjes 2-3 minuten per kant totdat er grillstrepen ontstaan. Verwijder de pan van de warmtebron en zet apart.
Snijd de pita’s open en verdeel hier de gebakken oesterzwammen en gegrilde paprika over en garneer met knoflook-muntsaus. Serveer de pita’s direct met de overgebleven knoflook-muntsaus.