Ingrediënten
voor 4 personen
8 groententortilla’s
2 avocado’s, geschild, gehalveerd en ontpit
1 rode paprika, in blokjes
1 rode ui, gesnipperd
1 blik (400 g) tomatenblokjes
1 blik (200 g) zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
1 blik (200 g) kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt
200 g zilvervliesrijst
150 g plantaardig alternatief voor geraspte kaas
150 g mais
2 tl Mexicaanse kruiden
zonnebloemolie
zout en peper
Benodigdheden
Contactgrill
Bereidingswijze
Verhit zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoge temperatuur en fruit de ui 1-2 minuten totdat deze glazig begint te worden. Voeg de bonen toe en bak op middelhoge temperatuur 3-4 minuten mee. Voeg de tomaten en de Mexicaanse kruiden toe en laat op lage temperatuur 3-4 minuten pruttelen. Voeg de mais toe, proef en breng op smaak met zout en peper.
Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking. Doe de avocado’s in een kom en prak ze grof met een vork. Proef en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de avocadopuree, bonenvulling, rijst, paprika en het plantaardige alternatief voor geraspte kaas over de tortilla’s en rol ze op tot burrito’s. Grill de burrito’s een voor een in de grill tot er grillstrepen ontstaan. Serveer direct.