Thaise gele curry

Wist je dat geel de kleur van geluk en energie is? Deze Thaise gele curry met knapperige tempé, bloemkool en romige kokosmelk zal zeker een vleugje geluk aan je maaltijd toevoegen! Tip: serveer met wat koriander. 

 

Ingrediënten

voor 2 personen
  • ½ bloemkool 
  • 1 el gele currypasta 
  • 200 ml kokosmelk 
  • 200 g spinazie 
  • 100 g kikkererwten, gekookt 
  • 100 g tempé, in blokjes 
  • Zonnebloemolie 

 

Bereidingswijze 

  1. Snijd de bloemkool in roosjes. Kook de bloemkoolroosjes in een pan met ruim kokend water in ongeveer 8 minuten gaar. Giet af en zet apart. 
  2. Verhit wat olie in een wok. Voeg wanneer de olie is opgewarmd de currypasta toe en roer goed. Pas op dat de currypasta niet aanbakt. Voeg na 3 minuten de kokosmelk toe. Voeg de gekookte bloemkoolroosjes toe aan het curry-kokosmelkmengsel. Voeg ook de spinazie en kikkererwten toe. Laat 5 minuten koken tot de spinazie geslonken is door de hitte. 
  3. Verhit intussen wat olie in een koekenpan. Bak de tempéblokjes krokant. Voeg de blokjes direct toe aan de curry en serveer. 

Credits: Recept uit ‘Vegabijbel’ 

Ga jij deze Thaise gele curry maken? Verras ons met jouw creatie op Facebook of Instagram met de hashtag #weekzondervlees of #weekzondervleesenzuivel!