Taco’s met gefrituurde bloemkool

Ingrediënten
voor 4 personen
Voor de saus
3 eetlepels sweet chili sauce
2 eetlepels ketchup
3 eetlepels ketjap manis
3 theelepels Koreaanse miso
3 eetlepels gochujang

Voor de maissalade
1 pot mais
1 bosje koriander
halve  rode kool
1 pot Salsa (Picnic taco pakket)

Voor de gefrituurde bloemkool
1  bloemkool
300 ml sojamelk
200 g bloem
2 theelepels zout
3 theelepels knoflookpoeder
3 theelepels chilipoeder
3 theelepels paprikapoeder
150 g panko
2 stengels bosui
2 eetlepels sesamzaad
6  tacoschelpen (Picnic taco pakket)

Extra nodig
Frituur of diepe pan
Zonnebloemolie

Bereidingswijze
Voor de saus
1. Verwarm alle ingrediënten in een steelpan en meng kort door.

Voor de maissalade
1. Laat de mais uitlekken. Snijd de koriander fijn. Snijd de rode kool fijn.
2. Meng de pot saus van de Picnic Taco Pakket Salsa met de mais, koriander en rode kool.

Voor de gefrituurde bloemkool
1. Verwarm de frituur op 175-180 graden.
2. Snijd de bloemkool in roosjes.
3. Meng de sojamelk, bloem, zout, knoflookpoeder, chilipoeder en paprikapoeder samen tot een beslag.
4. Haal de bloemkoolroosjes eerst door het beslag en vervolgens door de panko.
5. Frituur de bloemkoolroosjes in circa 2 tot 3 minuten goudbruin.
6. Meng de gefrituurde bloemkoolroosjes door de saus.
7. Snijd de bosui en in ringen en rooster het sesamzaad in een droge pan.
8. Vul de taco’s uit het Picnic Taco Pakket Salsa met de maissalade en gefrituurde bloemkool. Garneer met de bosui en sesamzaad.

Ga jij deze taco’s maken? Verras ons met jouw creatie op Facebook of Instagram met de hashtag #weekzondervlees of #weekzondervleesenzuivel!