Stoofschotel met gekookte aardappels

Deze stoofschotel met gekookte aardappels is hét ultieme gerecht voor in de koude maanden. De zorgvuldig geselecteerde ingrediënten en de rijke smaak maken deze stoofschotel met gekookte aardappels een onmisbaar gerecht op je winterse menu. Met wie ga jij genieten van dit gerecht?

 

Ingrediënten  

voor 4 personen
  • 2 teentjes knoflook, geperst  
  • 1 winterpeen, geschild en in plakjes  
  • 1 ui, gesnipperd  
  • 750 g vastkokende aardappelen, geschild   
  • 400 g kastanjechampignons 
  • 200 g doperwten  
  • 75 g bloem  
  • 15 g tijm  
  • 15 g krulpeterselie, grofgesneden  
  • 1 l groentebouillon  
  • 250 ml rode wijn   
  • 1 el tomatenpuree  
  • 1 tl paprikapoeder  
  • Zonnebloemolie  
  • Zout en peper  

 

Bereidingswijze  

  1. Verhit zonnebloemolie in een pan met dikke bodem op middelhoge temperatuur en fruit de ui 4 minuten totdat deze glazig begint te worden. Voeg de knoflook toe en bak deze nog 2 minuten mee.   
  2. Doe de winterpeen, kastanjechampignons, erwten, tijm, tomatenpuree en paprikapoeder erbij en meng goed. Voeg vervolgens de rode wijn toe en laat 2 minuten pruttelen.   
  3. Verhit ondertussen zonnebloemolie in een kleine kookpan op middelhoge temperatuur en voeg hier de bloem aan toe. Roer het goed door met een garde tot er geen klontjes meer in zitten. Voeg langzaam de helft van de groentebouillon toe en meng met een garde. Voeg het bloemmengsel en de rest van de groentebouillon toe aan de stoofschotel. Doe de deksel op de pan en laat het 1,5-2 uur pruttelen terwijl je af en toe roert. Proef en breng op smaak met zout en peper, verwijder de takjes tijm uit de stoofschotel en voeg ¾ van de krulpeterselie toe aan de schotel.   
  4. Kook de aardappelen 20 minuten in ruim kokend water. Controleer of de aardappelen gaar zijn door er met een vork in te prikken. Giet af en laat nastomen.  
  5. Verdeel de stoofschotel en gekookte aardappelen over de borden. Garneer de stoofschotel met overgebleven krulpeterselie en serveer direct.  
Ga jij deze stoofschotel maken? Verras ons met jouw creatie op Facebook of Instagram met de hashtag #weekzondervlees of #weekzondervleesenzuivel!