Rotirol met plantaardige kipstukjes

Roti, maar dan opgerold! Eet deze rotirol met plantaardige kipstukjes lekker met je handen of netjes met mes en vork. Hoe je ‘m ook eet, je zult gegarandeerd genieten van dit gerecht!

Volg het recept via de uitleg hieronder of check de video onderaan dit bericht!

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 6 eetlepels masala
  • 2 pakken PLUS vegan verse gekruide kipstukjes
  • 8 aardappelen
  • 4 uien
  • 8 tenen knoflook
  • 300 g haricots verts
  • 1 eetlepel kokosolie
  • Madame Jeanette
  • Bouillonblokje
  • 4 rotiplaten
Voor het zuur
  • Halve komkommer
  • Rode ui
  • Halve rode peper
  • 300 ml azijn
  • 200 g suiker
  • 1 theelepel zout
  • 5 pimentkorrels
  • Kruidnagels
Voor de sambal
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 madame Jeanette
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 theelepel azijn
  • 1 citroen
Extra nodig
  • Vijzel

 

Bereidingswijze

  1. Meng de zonnebloemolie met twee eetlepels van de masala. Meng met de PLUS vegan verse gekruide kipstukjes en laat deze marineren in de koelkast.
  2. Schil en snijd de aardappelen in stukken. Pel de ui en knoflook en snijd in blokjes. Halveer de haricots verts.
  3. Verhit olie in een pan en fruit de ui. Voeg de knoflook toe.
  4. Voeg de PLUS vegan verse gekruide kipstukjes toe aan de pan en bak circa 5 minuten mee. Voeg de hele Madame Jeanette toe.
  5. Voeg het bouillonblokje toe aan de pan. Giet hier net genoeg water bij zodat alles net onder staat. Laat dit op laag vuur door pruttelen.
  6. Breng een pan met water aan de kook. Kook de stukken aardappel gaar in circa 10 minuten.
  7. Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak de haricots verts gaar. Breng op smaak met wat zout.
  8. Haal de Madame Jeanette uit de pan. Meng de haricots verts met de PLUS vegan verse gekruide kipstukjes, de aardappelen en de masala.
  9. Verwarm de rotiplaat in een pan. Vul met de vulling en rol op met behulp van aluminiumfolie.
Voor het zuur
  1. Verwijder de zaadlijsten van de komkommer en snijd in halve maantjes. Pel en snijd de ui in halveringen. Snijd de rode peper in ringen.
  2. Verwarm in een steelpan de azijn met de suiker en zout totdat de suiker is opgenomen.
  3. Voeg de pimentkorrels, kruidnagel en rode peper toe aan de pan.
  4. Voeg de komkommer en ui aan de afgekoelde pan toe. Laat staan tot gebruik.
Voor de sambal
  1. Pel en snipper de ui en knoflook. Halveer de Madame Jeanette.
  2. Voeg de ui, knoflook, Madame Jeanette, olie, azijn en wat citroensap toe aan de vijzel. Maal fijn tot een sambal.
  3. Serveer voor de liefhebber met de rotirol.

 

Ga jij deze rotirol maken? Verras ons met jouw creatie op Facebook of Instagram met de hashtag #weekzondervlees of #weekzondervleesenzuivel!