Roerbakgerecht met vegan rulstukjes

Dit roerbakgerecht met vegan rulstukjes is ideaal voor een snelle en smakelijke maaltijd. Maak het roerbakgerecht met vegan rulstukjes, kastanjechampignons, paksoi en rijst. Voeg een vleugje pit toe met wat gember en rode peper.

 

 

Ingrediënten 

Voor 4 personen
  • 300 g rijst 
  • 1 paksoi, grof gesneden 
  • 10 g koriander, grof gesneden 
  • Zonnebloemolie 
  • Zout en peper
Voor de roerbak vegan rulstukjes 
  • 2 verpakking (400 g) Lidl vegan rulstukjes 
  • 150 g kastanjechampignons, in kleine blokjes 
  • 100 ml groentebouillon 
  • 3 stengels bosui, in dunne ringen 
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden 
  • 1 rode peper, in dunne ringen 
  • 1 duim gember, geraspt 
  • 4 el sojasaus 
  • 1½ el bruine suiker 

 

Bereidingswijze 

  1. Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking. Zet apart. 
  2. Verwarm zonnebloemolie in een wokpan op middelhoge temperatuur. Bak het witte gedeelte van de bosui, knoflook, rode peper en gember. Voeg wanneer het begint te geuren ook de champignons toe aan de pan. Bak het geheel tot de champignons vocht beginnen los te laten en het grotendeels is verdampt. 
  3. Voeg de Lidl vegan rulstukjes toe aan de pan en bak het geheel 5-6 minuten.  
  4. Meng de sojasaus met de bruine suiker en groentebouillon. Voeg dit toe aan de pan en laat het geheel opwarmen tot het een sauzig geheel vormt. Zet de rulstukjes apart en dek af. 
  5. Spoel de wokpan af en verhit deze opnieuw met zonnebloemolie. Wok het witte gedeelte van de paksoi 3-4 minuten totdat deze zacht is geworden, en voeg dan in de laatste minuut de groene bladeren toe.  
  6. Verdeel de rijst over de borden, samen met de rulstukjes en de paksoi. Garneer met koriander en de overgebleven bosui. Eet smakelijk! 

 

Ga jij dit roerbakgerecht maken? Verras ons met jouw creatie op Facebook of Instagram met de hashtags #weekzondervlees en #weekzondervleesenzuivel!

Lidl Vegan Rulstukjes

Deze Lidl vegan rulstukjes zijn niet voor niets gekozen tot Product van het jaar 2023/2024: veelzijdig en onmisbaar in de plantaardige keuken. Op basis van soja-eiwit.