Ingrediënten
voor 4 personen
Voor het pizzadeeg
500 g bloem
300 ml lauwwarm water
7 g gist
2 eetlepels zout
Voor de pizza-saus
2 blikken San Marzano tomaten
zout
Voor de pizza Finocchiona
1 handje semolina
1 rode peper
1 theelepel venkelzaad
200 g Violife Grated Mozzarella
1 bosje basilicum
Voor de pizza Marinara
1 handje extra semolina om te bestuiven
250 g cherrytomaten
4 tenen knoflook
1 bosje oregano
1 bosje basilicum
olijfolie
Extra nodig
Pizzasteen
Bereidingswijze
Voor de het pizzadeeg
1. Meng het gist met het water. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en meng met een vork.
2. Kneed het mengsel vervolgens met de hand tot een soepel deeg.
3. Dek het deeg af met een vochtige theedoek en laat rijzen voor circa 60 minuten rijzen.
4. Sla de lucht uit het deeg en verdeel over 4 bollen. Laat deze nogmaals rijzen voor circa 30 minuten.
Voor de pizza-saus
1. Prak de tomaten fijn en breng op smaak met een snufje zout.
Voor de pizza Finocchiona
1. Verwarm de oven voor op 240 graden. Plaats de pizzasteen in de oven.
2. Bestrooi het werkblad met de semolina. Rol twee bollen deeg uit. Verdeel de saus over de pizzabodems.
3. Snijd de rode peper in blokjes.
4. Verdeel de rode peper, het venkelzaad en de Violife Grated Mozzarella over de pizza’s. Bak de pizza’s één-voor-één in circa 10 minuten af op de pizzasteen.
5. Serveer de pizza’s met de verse basilicum.
Voor de pizza Marinara
1. Verwarm de oven voor op 240 graden. Plaats de pizzasteen alvast in de oven.
2. Bestrooi het werkblad met de semolina. Rol twee bollen deeg uit. Verdeel de saus over de pizzabodems.
3. Halveer de tomaten. Pel en snijd de knoflook in dunne plakjes. Gris de oreganoblaadjes van de takjes.
4. Verdeel de tomaten, knoflook en oregano over de saus. Bak de pizza’s één-voor-één in circa 10 minuten af op de pizzasteen.
5. Serveer de pizza met de verse basilicum en een aantal druppels olijfolie.
Ga jij deze pizza’s maken? Verras ons met jouw creatie op Facebook of Instagram met de hashtag #weekzondervlees of #weekzondervleesenzuivel!