Pita met vegetarische kipstukjes

Geniet van deze pita met vegetarische kipstukjes, omhuld met paddenstoelen en huisgemaakte hummus, allemaal in een heerlijk pitabroodje. Eenvoudig, gezond en absoluut overheerlijk!

Volg het recept via de uitleg hieronder of check de video onderaan dit bericht!

 

Ingrediënten

voor 4 personen

  • 7 g gist
  • 300 ml lauw water
  • 500 g bloem
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels zout
  • 2 tenen knoflook
  • 5 cm gember
  • 2 takjes koriander
Voor de hummus
  • 1 blik kikkererwten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 eetlepels tahini
  • 1 eetlepel citroensap
  • Peper en zout
Voor de paddenstoelen
  • Ui
  • 1 teen knoflook
  • 500 g kastanjechampignons
  • 50 g amandelen
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • Eetlepels sojasaus
Voor de vulling
  • 1 pak Picnic Vega Kipstukjes
  • 2 takjes koriander

 

Bereidingswijze


Voor de pita’s
  1. Los het gist op in het lauwe water. Meng alle ingrediënten voor het deeg samen in een kom. Kneed tot een geheel. Dek de kom af met een theedoek en laat rusten voor circa 60 minuten.
  2. Pel en snijd de knoflook en gember fijn. Snijd de koriander fijn.
  3. Kneed de knoflook, gember en koriander door het deeg. Verdeel het deeg in 8 gelijke bollen en laat circa 15 minuten rusten.
  4. Verhit olie in een pan en bak de pita’s in circa 2 minuten per kant gaar.
Voor de hummus
  1. Doe alle ingrediënten in een kom. Maal met een staafmixer tot een gladde hummus. Breng op smaak met  peper en zout.
Voor de paddenstoelen
  1. Pel en snipper de knoflook en ui. Snijd de kastanjechampignons in plakjes.
  2. Verhit olie in een pan en fruit de knoflook en ui. Voeg de champignons en amandelen toe en bak circa 5 minuten mee.
  3. Voeg de sesamzaadjes toe aan de pan en bak enkele minuten mee. Blus af met de sojasaus.
Voor de vulling
  1. Verhit een scheut olie in een pan en bereid de Picnic Vega Kipstukjes volgens aanwijzingen op de verpakking.
  2. Beleg de pita met de hummus, paddenstoelenmix, de Picnic Vega Kipstukjes en wat verse koriander.

 

Ga jij deze pita’s maken? Verras ons met jouw creatie op Facebook of Instagram met de hashtag #weekzondervlees of #weekzondervleesenzuivel!