Ovengroenten met frisse saus

Verwen je smaakpapillen met onze ovengroenten met frisse saus! Heerlijk geroosterde groenten, perfect aangevuld met een verfrissende saus, kruidenolie en aardappelen.

Volg het recept via de uitleg hieronder of check de video onderaan dit bericht!

Ingrediënten

voor 4 personen
Voor de frisse saus
  • 1 limoen
  • 120 g Crème fraîche van haver
  • 100 ml Soja-yoghurt
  • 5 jeneverbessen
Voor de kruidenolie
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetlepels Verstegen Original Spice Blend – Tex-Mex Blend voor Burrito’s
  • 4 eetlepels olijfolie
Voor de aardappelen
  • 12 kleine kruimige aardappelen
  • 2 tenen knoflook
  • 4 takjes rozemarijn
  • 3 eetlepels olijfolie
Voor de traybake
  • 1 bloemkool
  • 1 pastinaak
  • 1 ui
  • 1 bol knoflook
  • 2 eetlepels amandelschaafsel
Extra nodig
  • Bakplaat met bakpapier

 

Bereidingswijze


Voor de frisse saus
  1. Rasp de limoen. Knijp het sap uit de helft uit en snijd de jeneverbessen fijn.
  2. Meng alle ingrediënten samen tot een saus.
Voor de kruidenolie
  1. Pel en snipper de knoflook.
  2. Meng de knoflook met de Verstegen Original Spice Blend – Tex-Mex Blend voor Burrito’s en de olijfolie. Voeg eventueel zout naar smaak toe.
Voor de aardappelen
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Breng een pan met water aan de kook. Kook de aardappelen in circa 8 minuten bijna gaar.
  3. Giet de aardappelen af en schud met de deksel op een pan tot de aardappelen uit elkaar vallen.
  4. Pel en snipper de knoflook. Gris de takjes van de rozemarijn.
  5. Verdeel de olijfolie, knoflook en rozemarijn over de aardappelen. Verdeel over de helft van de bakplaat en bak goudbruin in circa 10 tot 15 minuten.
Voor de traybake
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Pel en snijd de ui in grove stukken. Schil de pastinaak en snijd in stukken. Snijd de bloemkool in roosjes. Snipper de bieslook.
  3. Haal de plaat met aardappelen uit de oven. Verdeel de groenten over de andere helft van de bakplaat. Zet terug in de oven voor circa 10 minuten.
  4. Verdeel in de laatste minuut het amandelschaafsel over de groenten en bak mee.
  5. Serveer de groenten met de frisse, kruidenolie, aardappelen en bieslook.
Ga jij deze traybake maken? Verras ons met jouw creatie op Facebook of Instagram met de hashtag #weekzondervlees of #weekzondervleesenzuivel!