Curryburger met mango chutney

Zin in een vega burger met een Indiase twist? Maak dan deze overheerlijke curryburger met mango chutney en zoete aardappelfrietjes. De curryburger maak je zelf en met een royale topping van mango chutney heeft elke hap een rijke smaak!

 

Ingrediënten 

Voor 4 personen
  • 4 hamburger broodjes 
  • ½ komkommer, in linten 
  • ½ rode ui in dunne ringen 
  • 125 g plantaardige yoghurt 
  • 10 g munt, fijngesneden 
  • 10 g koriander, fijngesneden 
  • 400 g zoete aardappelfriet 
  • Mango chutney, om te serveren 
  • Kiemen, om te serveren 
  • Zonnebloemolie 
  • Zout en peper
Voor de curryburger  
  • 2 blikken (600 g) zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld 
  • 2 el Patak’s Butter Chicken Paste 
  • 1 el tomatenpuree 
  • ½ rode ui, gesnipperd 
  • 5 g koriander 
  • 75 g broodkruim 
  • 4-5 el bloem 

 

Bereidingswijze 

  1. Doe de ingrediënten voor de curryburger in een keukenmachine. Puls totdat het een samenhangend geheel wordt. Is het mengsel nog te nat? Voeg dan wat extra bloem toe. Vorm 4 burgers en leg deze op een plaat in de koelkast. Laat minstens 15 minuten opstijven. 
  2. Meng de plantaardige yoghurt met koriander en munt. Breng op smaak met zout en peper. 
  3. Bereid intussen de zoete aardappelfriet volgens de instructies op de verpakking. 
  4. Verwarm een koekenpan op middelhoge temperatuur met zonnebloemolie. Snijd de hamburger broodjes open en bak de binnenkant 2-3 minuten totdat deze goudbruin is.  
  5. Verwarm de koekenpan op middelhoge temperatuur. Gebruik een kwast om de burgers in te smeren met zonnebloemolie. Bak de burgers 5 minuten per kant totdat deze goudbruin zijn geworden. 
  6. Bouw de burgers op. Begin met de kruidenyoghurt, dan de curryburger, leg daarop de komkommer, rode ui en groente kiemen. Maak de burger af met de mango chutney. Eet smakelijk!

 

Ga jij deze curryburger maken? Verras ons met jouw creatie op Facebook of Instagram met de hashtags #weekzondervlees en #weekzondervleesenzuivel!

Patak's Butter Chicken Paste

Deze Butter Chicken Paste, ook wel bekend als Murgh Makhani, is een heerlijk rijke en romige saus. Mild, maar toch barstensvol smaak.