Cannelloni met plantaardig rulgehakt

Ontdek dit heerlijke recept van cannelloni met plantaardig rulgehakt. De smaakvolle combinatie van cannelloni gevuld met plantaardig rulgehakt, verse spinazie en tomatensaus is gegarandeerd genieten.

 

Ingrediënten

Voor 4 personen
  • 2 lasagne bladeren
  • 2 verpakkingen (180 gram) AH Terra Plantaardig Rulgehakt Italiaans
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 wortel, in kleine blokjes
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 blikken (400 g) tomaten uit blik
  • 1 verpakking (70 g) tomatenpuree
  • 150 g spinazie, grof gesneden
  • 100 g plantaardig alternatief voor kaas
  • 5 g verse peterselie, grof gehakt
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde tijm
  • olijfolie
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm een koekenpan met olijfolie op middelhoge temperatuur. Fruit de ui en wortel 5-6 minuten totdat deze glazig ziet. Voeg de helft van de knoflook toe en bak 1-2 minuten mee. Voeg de tomatenpuree toe aan de pan en bak een aantal minuten totdat de olie van de tomatenpuree begint te scheiden. Voeg de gedroogde oregano, gedroogde tijm en de tomaten uit blik toe aan de pan samen met een scheut water. Breng de saus op smaak met zout en peper. Zet apart.
  2. Verhit een koekenpan op middelhoge temperatuur met olijfolie. Bak de Terra Plantaardig Rulgehakt Italiaans 3-4 minuten. Voeg vervolgens in delen de spinazie toe totdat deze is geslonken. Voeg als laatste ongeveer 1/3 van de eerder gemaakte saus toe aan de pan om het smeuïg te maken.
  3. Kook de lasagnebladeren totdat deze beetgaar zijn. Giet de lasagnebladeren af en spoel af met koud water. Leg de bladeren op een plat oppervlak en vul deze 2 eetlepels van de gehakt-spinazie vulling langs de korte zijde. Rol de lasagnebladeren op en herhaal totdat de lasagnebladeren op zijn.
  4. Bedek een ovenschaal met 1/3 van de tomatensaus en leg de opgerolde lasagnebladeren hierin. Maak af met de rest van de tomatensaus en bedek de bovenkant met plantaardige kaas.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de cannelloni’s nogmaals 25-30 minuten in de oven totdat de kaas goudbruin is geworden.
  6. Verdeel de cannelloni’s over de borden en eet smakelijk!

 

Ga jij deze cannelloni maken? Verras ons met jouw creatie op Facebook of Instagram met de hashtags #weekzondervlees en #weekzondervleesenzuivel!

AH Terra Plantaardig Rulgehakt Italiaans

Net zo lekker als gehakt maar dan plantaardig. Met dit rulgehakt kan volop gevarieerd worden. Ze zijn direct te verwerken in bijvoorbeeld een Italiaanse pastasaus of een ovenschotel. Bovendien is dit product door de consument gekozen als het huismerk product van het jaar, probeer het nu zelf!