Bierstoof

Breng wat gezelligheid de keuken in met deze heerlijke vegetarische bierstoof! Geef extra smaak aan dit gerecht door een lekkere Vadouvan kruidenmix toe te voegen. Zo wordt dit stoofpotje een hartverwarmend gerecht voor de levensgenieter.

 

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 2 verpakkingen (+/- 320 g) vegan reepjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 rode peper, in ringen
  • 330 ml bier
  • 500 g vastkokende aardappelen, in kwarten
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 200 g doperwten
  • 50 g margarine
  • 300 ml groentebouillon
  • 2 el tomatenpuree
  • 3 tl Vadouvan kruidenmix
  • Zout en peper

 

Bereidingswijze

  1. Bereid de vegan reepjes volgens de instructies op de verpakking.
  2. Verhit een beetje van de margarine in een stoofpan op middelhoge temperatuur en bak de ui samen met de Vadouvan kruidenmix en de rode peper totdat de ui glazig begint te worden.
  3. Voeg de rest van de margarine, de tomatenpuree en de champignons toe en bak 3-4 minuten mee.
  4. Voeg het bier, de groentebouillon, de aardappelen en de vegan reepjes (inclusief het vet) toe en laat op lage temperatuur 30 minuten sudderen.
  5. Voeg de laatste 5 minuten de doperwten toe. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  6. Verdeel de stoof over de borden en serveer direct.
Ga jij deze bierstoof maken? Verras ons met jouw creatie op Facebook of Instagram met de hashtags #weekzondervlees en #weekzondervleesenzuivel!