Bapao met Oosters gekruide reepjes

Zin in een home-made broodje bapao? Probeer deze bapao met Oosters gekruide reepjes eens. Voeg o.a. winterpeen en bosui toe aan de Oosters gekruide reepjes voor een extra bite!

Volg het recept via de uitleg hieronder of check de video onderaan dit bericht!

 

Ingrediënten

voor 4 personen
Voor de vulling
  • 1 grote sjalot
  • 3 tenen knoflook
  • 1 winterpeen
  • 2 stengels bosui
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 350 g Vivera plantaardige No Beef Reepjes
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • Zout
Voor de bapao
  • 300 ml lauwwarm water
  • 7 g gedroogde gist
  • 1 theelepel suiker
  • 500 g bloem
  • 1 snufje zout
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 2 eetlepels amandelmelk
  • 1 eetlepel zwart sesamzaad
Extra nodig
  • Bakplaat
  • Bakpapier


Bereidingswijze


Voor de vulling
  1. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Schil de winterpeen en snijd in kleine blokjes. Snijd de bosui in ringen.
  2. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de sjalot, knoflook, koriander en komijn. Voeg de Vivera Plantaardige No Beef Reepjes toe en bak mee.
  3. Voeg de winterpeen toe aan de pan en bak mee voor circa 5 minuten.
  4. Blus de pan af met de ketjap en voeg de ringetjes bosui toe. Breng het geheel op smaak met zout.
Voor de bapao
  1. Voeg het water in een kom samen met het gist en de suiker. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en meng goed door elkaar tot een glad geheel.
  2. Voeg een snufje zout en de olie toe. Kneed tot een samenhangend geheel. Dek de kom af met een vochtige doek en laat rusten voor circa 60 minuten op een warme plek.
  3. Druk de lucht uit het deeg en verdeel het deeg in 4 bollen.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  5. Maak de bolletjes plat. Doe de Vivera plantaardige No Beef Reepjes in het midden van het deeg en vouw dicht. Bestrijk met wat amandelmelk en sesamzaad. Laat circa 10 tot 15 minuten rusten.
  6. Bak de bapao’s voor circa 15 tot 20 minuten in de oven.
Ga jij deze bapao maken? Verras ons met jouw creatie op Facebook of Instagram met de hashtag #weekzondervlees of #weekzondervleesenzuivel!