Bami met een gebakken eitje

Ontdek deze smaakvolle bami met een lekker gebakken eitje erbij. Serveer de bami van eiermie met wat sambal en een perfect afgetopt gebakken eitje bovenop, heerlijk!

 

Ingrediënten  

voor 4 personen
  • 4 eieren   
  • 2 teentjes knoflook, geperst  
  • 1 paksoi, in reepjes  
  • 1 blokje groentebouillon, verkruimeld  
  • 1 sjalot, gesnipperd   
  • 250 g eiermie  
  • 125 g taugé  
  • 2 el ketjap manis  
  • 2 el sojasaus  
  • 2 el tomatenpuree  
  • 1 tl vijfkruidenpoeder  
  • 2 cm gember, geraspt  
  • Sambal, om te serveren  
  • Zonnebloemolie  
  • Zout en peper  

Bereidingswijze  

  1. Bereid de eiermie volgens de instructies op de verpakking. 
  2. Verhit zonnebloemolie in een wok of braadpan op middelhoge temperatuur en fruit de ui 4 minuten totdat deze glazig begint te worden. Voeg de knoflook en gember toe en bak 3 minuten mee.
  3. Doe vervolgens het bouillonblokje, de ketjap manis, sojasaus, tomatenpuree en vijfkruidenpoeder erbij. Breng op smaak met zwarte peper en laat dit in 3 minuten indikken.   
  4. Voeg de eiermie, paksoi en taugé toe aan de pan, hussel het geheel door elkaar en bak het geheel nog 2 minuten. 
  5. Bak intussen de eieren. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan op lage temperatuur, breek de eieren voorzichtig in de pan en bak de eieren in 5 minuten gaar. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Verwijder de pan van de warmtebron. Verdeel de bami over vier borden en serveer met de gebakken eitjes en sambal.   
Ga jij deze bami maken? Verras ons met jouw creatie op Facebook of Instagram met de hashtag #weekzondervlees of #weekzondervleesenzuivel!