Ingrediënten
Voor 4 personen
2 verpakkingen kant-en-klare falafel
1 bloemkool, in roosjes
½ komkommer, in halve maantjes
400 g flespompoen, zaadlijsten en schil verwijderd en in blokjes van 2 cm
1 blik (400 g) kikkererwten
250 g cherrytomaatjes, gehalveerd
15 g platte peterselie, fijngesneden
4 el hummus
3 tl ras-el-hanoutkruiden
zonnebloemolie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 225 °C.
Verdeel de bloemkool, pompoenblokjes en kikkererwten over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel hier de zonnebloemolie en ras-el-hanoutkruiden over en bak de groenten 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Meng ondertussen de komkommer, cherrytomaten en peterselie in een kom.
Verhit zonnebloemolie in een koekenpan en bak de falafel volgens de instructies op de verpakking.
Verdeel de geroosterde groenten en kikkererwten samen met de salade en de falafel over vier borden of kommen en serveer met hummus.