Ingrediënten
voor 4 personen
4 hotdogbroodjes
1 ei, losgeklopt
1 blik (200 g) cannelini of lima bonen, uitgelekt en afgespoeld
75 g havervlokken
50 g walnoten
1 el sojasaus
½ tl uienpoeder
½ tl knoflookpoeder
½ tl paprikapoeder
½ tl cayennepeper
ketchup, om te serveren
gebakken uitjes, om te serveren
zonnebloemolie
zout en peper
voor de snelle koolsla
1 venkel, fijngesneden
1 wortel, geraspt
200 g spitskool, fijngesneden
200 g plantaardige yoghurt
1 el appelazijn
Benodigdheden
keukenmachine
Bereidingswijze
Doe de havervlokken met de walnoten in een keukenmachine en pulseer een paar keer tot er een korrelige structuur ontstaat. Dep de bonen droog en voeg deze samen met het ei, sojasaus, uienpoeder, knoflookpoeder, paprikapoeder en cayennepeper toe aan de keukenmachine. Pulseer tot alles goed gemengd is.
Vorm met de hand vier worstjes van het mengsel. Verdeel de worstjes over een schaal met bakpapier en zet deze 20 minuten apart in de koelkast om op te stijven.
Doe de ingrediënten voor de snelle koolsla in een kom en hussel het geheel door elkaar. Proef en breng op smaak met zout en peper. Laat dit minimaal 10 minuten staan in de koelkast voor gebruik.
Bereid de hotdogbroodjes volgens de instructies op de verpakking. Smeer de worsten in met zonnebloemolie. Verhit een koekenpan op middelhoge temperatuur en bak de worsten 7-10 minuten totdat deze goudbruin en gaar zijn.
Verdeel de hotdogbroodjes over vier borden, snijd ze open. Verdeel een dun laagje koolsla over de broodjes en leg de worsten erin. Serveer met de rest van de koolsla en eventueel met ketchup en gebakken uitjes.