Broodje “worst” met snelle koolsla  

Ingrediënten  

voor 4 personen   

4 hotdogbroodjes  

1 ei, losgeklopt  

1 blik (200 g) cannelini of lima bonen, uitgelekt en afgespoeld   

75 g havervlokken  

50 g walnoten  

1 el sojasaus  

½ tl uienpoeder  

½ tl knoflookpoeder  

½ tl paprikapoeder  

½ tl cayennepeper  

ketchup, om te serveren  

gebakken uitjes, om te serveren  

zonnebloemolie  

zout en peper  

 

voor de snelle koolsla 

1 venkel, fijngesneden  

1 wortel, geraspt  

200 g spitskool, fijngesneden  

200 g plantaardige yoghurt  

1 el appelazijn  


Benodigdheden 

keukenmachine  

Bereidingswijze 

Doe de havervlokken met de walnoten in een keukenmachine en pulseer een paar keer tot er een korrelige structuur ontstaat. Dep de bonen droog en voeg deze samen met het ei, sojasaus, uienpoeder, knoflookpoeder, paprikapoeder en cayennepeper toe aan de keukenmachine. Pulseer tot alles goed gemengd is.    

Vorm met de hand vier worstjes van het mengsel. Verdeel de worstjes over een schaal met bakpapier en zet deze 20 minuten apart in de koelkast om op te stijven.   

Doe de ingrediënten voor de snelle koolsla in een kom en hussel het geheel door elkaar. Proef en breng op smaak met zout en peper. Laat dit minimaal 10 minuten staan in de koelkast voor gebruik.   

Bereid de hotdogbroodjes volgens de instructies op de verpakking. Smeer de worsten in met zonnebloemolie. Verhit een koekenpan op middelhoge temperatuur en bak de worsten 7-10 minuten totdat deze goudbruin en gaar zijn.    

Verdeel de hotdogbroodjes over vier borden, snijd ze open. Verdeel een dun laagje koolsla over de broodjes en leg de worsten erin. Serveer met de rest van de koolsla en eventueel met ketchup en gebakken uitjes.