Bierstoof

Ingrediënten
voor 4 personen
2 verpakkingen (+/- 320 g) vegan reepjes
2 uien, gesnipperd
1 rode peper, in ringen
330 ml bier
500 g vastkokende aardappelen, in kwarten
250 g champignons, in plakjes
200 g doperwten
50 g margarine
300 ml groentebouillon
2 el tomatenpuree
3 tl Vadouvan kruidenmix
zout en peper

Bereidingswijze
Bereid de vegan reepjes volgens de instructies op de verpakking. Verhit een beetje van de margarine in een stoofpan op middelhoge temperatuur en bak de ui samen met de Vadouvan kruidenmix en de rode peper totdat de ui glazig begint te worden. Voeg de rest van de margarine, de tomatenpuree en de champignons toe en bak 3-4 minuten mee.  

Voeg het bier, de groentebouillon, de aardappelen en de vegan reepjes (inclusief het vet) toe en laat op lage temperatuur 30 minuten sudderen. Voeg de laatste 5 minuten de doperwten toe. Proef en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de stoof over de borden en serveer direct.