Ingrediënten
voor 4 personen
2 verpakkingen (+/- 350 g) vegan balletjes
500 g broccoli, in roosjes
500 g aardappelschijfjes
zonnebloemolie
zout en peper
voor de champignonsaus
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
250 g champignons, in plakjes
50 g margarine
200 ml paddenstoelenbouillon
200 ml plantaardig kookroomalternatief
3 el bloem
2 tl sojasaus
Bereidingswijze
Verhit een klein beetje van de margarine in een kookpan op middelhoge temperatuur en bak de champignons 3-4 minuten totdat ze goudbruin kleuren. Voeg de overgebleven margarine toe aan de pan en laat smelten op lage temperatuur. Voeg de bloem toe en roer goed door. Voeg de overige ingrediënten voor de champignonsaus toe en laat de saus 4-5 minuten indikken.
Bereid de vegan balletjes volgens de instructies op de verpakking. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoge temperatuur en bak de aardappelschijfjes 7-8 minuten totdat ze goudbruin kleuren en knapperig zijn. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Kook ondertussen de broccoli 5-6 minuten in een pan water met een snuf zout, giet af en zet apart. Verdeel de balletjes over de borden en serveer met de champignonsaus, broccoli en aardappelschijfjes.