Quinoa bowl met harissa zoete aardappel, geroosterde groente en wortel zoetzuur

Probeer deze quinoa bowl met smaakvolle harissa, zachte zoete aardappel en gegrilde groenten, plus wortel zoetzuur voor een heerlijke smaak balans! Maak het klaar als een stevige lunch of heerlijk gezond avondeten.

Ingrediënten 

Voor 4 personen
  • 300 g quinoa
  • 50 g verse (baby) spinazie, grof gesneden 
  • 50 g granaatappelpitjes 
  • 10 g peterselie, ter garnering 
  • zonnebloemolie 
  • zout en peper 
Voor de geroosterde groenten
  • 2-3 zoete aardappels, geschild en in blokjes 
  • 500 g bloemkool, in roosjes 
  • 200 g cherrytomaten, gehalveerd 
  • 2 el harissa pasta 
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt 
Voor de hummusdressing
  • 175 g hummus 
  • 1 citroen, het sap 
  • 50 ml water 
  • 2 el extra vierge olijfolie 
Voor de wortel zoetzuur
  • 2 middelgrote wortels, julienne 
  • 150 ml water 
  • 100 ml azijn (bijv. natuurazijn of appelciderazijn) 
  • 40 g suiker 

 

 

Bereidingswijze 

  1. Maak de wortel zoetzuur. Meng het water, azijn en suiker in een kleine pan. Verhit op middelhoge temperatuur en roer totdat de suiker is opgelost. Doe de wortels in een schone pot en giet hier het mengsel overheen. Zet opzij. 
  2. Bereid de quinoa volgens de instructies op de verpakking.  
  3. Verwarm de oven voor op 200°C (180°C hetelucht). Meng de zoete aardappel met de harissa, knoflook en twee eetlepels zonnebloemolie. Meng de bloemkool met twee eetlepels zonnebloemolie en breng op smaak met zout en peper.  
  4. Verdeel de zoete aardappel en bloemkoolroosjes over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 20-25 minuten in de oven, of totdat ze goudbruin en gaar zijn. Hussel halverwege en voeg de cherrytomaten toe en rooster mee.  
  5. Meng de ingrediënten voor de hummusdressing. Proef en breng verder op smaak met citroensap, zout en peper. Voeg meer water toe om de dressing dunner te maken. 
  6. Verdeel de quinoa en geroosterde groente over de kommen. Voeg een handvol spinazie toe aan elke kom. Lepel de hummusdressing over de groenten en quinoa. Garneer met het wortel zoetzuur, granaatappelpitjes en fijngehakte peterselie. 
Ga jij deze quinoa bowl maken? Verras ons met jouw creatie op Facebook of Instagram met de hashtags #weekzondervlees en #weekzondervleesenzuivell