Plaattaart met boursin en rode druiven

Probeer deze heerlijk knapperige plaattaart met boursin en rode druiven! Naast boursin en rode druiven zit er op deze plaattaart ook rode ui, rucola, pijnboompitjes en balsamicoazijn. Aanvallen maar!

 

Ingrediënten 

Voor 4 personen
  • 2 rollen vers flammkuchendeeg 
  • 2 verpakkingen (130 g) Boursin plant-based 
  • 2 rode uien, in halve ringen 
  • 200 g rode druiven, gehalveerd 
  • 40 g rucola 
  • 30 g pijnboompitten 
  • 4 takjes tijm, geritst 
  • 1 el balsamicoazijn 
  • zout en peper 

 

Bereidingswijze 

  1. Meng de rode ui met de balsamicoazijn en breng op smaak met zout en peper. Zet apart. 
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het flammkuchendeeg uit. Besmeer het met de Boursin plant-based, maar laat 1½ centimeter van de rand vrij. Vouw vervolgens de rand naar binnen om. 
  3. Beleg de plaattaart met de rode ui, druiven en de tijm. Bak de plaattaarten 20-25 minuten in het midden van de oven totdat deze goudbruin en krokant zijn geworden. Draai eventueel halverwege om. 
  4. Verhit intussen een koekenpan zonder antiaanbaklaag op middelhoge temperatuur en rooster de pijnboompitten totdat deze goudbruin zijn. Schud regelmatig om. 
  5. Verdeel de pijnboompitten en de rucola over de plaattaarten wanneer deze uit de oven komen. Snijd in stukken en serveer direct! 

 

Ga jij deze plaattaart maken? Verras ons met jouw creatie op Facebook of Instagram met de hashtags #weekzondervlees en #weekzondervleesenzuivel!

Boursin Plant-based

De kwaliteit die je van Boursin gewend bent, maar dan 100% plantaardig. Boursin Plant-Based Knoflook & Fijne kruiden is gemaakt op basis van zonnebloemolie. Heerlijk op brood of een lekkere toevoeging in gerechten zoals pasta of risotto.