Beleef de magie van Sicilië met deze Pasta alla Norma. In dit gerecht geniet je van penne en een saus van aubergine afgetopt met wat fijngesneden basilicum, dat wordt smullen vanavond!
Ingrediënten
voor 4 personen
- 2 aubergines, in blokjes
- 2 knoflookteentjes, geperst
- 2 blikken (800 g) tomatenblokjes
- 300 g penne
- 100 g plantaardig kaasalternatief, geraspt
- 70 g tomatenpuree
- 15 g basilicum, fijngesneden
- 4 el olijfolie
- 1 tl chilivlokken (optioneel)
- Olijfolie
- Zout en peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de aubergine over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met 4 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Rooster 20 minuten in het midden van de oven totdat de aubergine goudbruin is geworden.
- Bereid ondertussen de penne volgens de instructies op de verpakking. Verhit olijfolie in een kookpan op middelhoge temperatuur en bak de knoflook, tomatenpuree en chilivlokken 2-3 minuten. Voeg de tomatenblokjes en de basilicum toe, houd wat basilicum over voor de garnering. Laat 6-7 minuten op lage temperatuur pruttelen. Voeg de aubergineblokjes toe en roer door. Proef en breng op smaak met zout en peper.
- Meng de penne met de auberginesaus en verdeel de pasta over de borden. Garneer met het plantaardige kaasalternatief en de overgebleven basilicum. Serveer direct.