PARTNERS
De Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel wordt ieder jaar ondersteund door vele bedrijven uit de food en non-food industrie. Dit zijn allemaal partijen die op hun eigen manier aandacht besteden aan een bewuster en duurzamer eetpatroon in Nederland, en hier concrete oplossingen voor bieden om het de consument makkelijker te maken. We stellen ze graag aan je voor!

Vorig jaar nam Abbot Kinney’s afscheid van ‘hurt’ in het woord yoghurt. Dit jaar steunen wij de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de lekkerste biologische plantaardige kokos yog en zuivelalternatieven. Samen kunnen we de standaard flippen naar een meer plantaardige toekomst.

Met het grootste aanbod in vega(n) producten willen we klanten helpen om steeds vaker te kiezen voor een plantaardige maaltijd. We maken onze producten steeds lekkerder én betaalbaarder. Met een ruim aanbod aan recepten van ontbijt tot lunch, tot borrel en diner inspireren wij klanten naar een plantaardiger dieet. En daarom doen wij mee met de NWZV.

Vegetarisch koken met producten van ALDI?! Natuurlijk wel! Samen met de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel laten we graag zien dat een dag geen vlees, vis of zuivel heel makkelijk, lekker en gezond kan zijn. En dat is niet alleen beter voor mens, dier en milieu, maar bij ALDI ook goed voor je portemonnee!

Alpro is blij dat dit jaar ook zuivel wordt meegenomen in de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel, en juicht dit initiatief om meer mensen plantaardig te laten eten en drinken enorm toe!
Ook voor een veggie ontbijt, lunch of tussendoortje kun je terecht bij Shell. Op ons menu is er iets te vinden voor iedereen, en dan bedoelen we ook écht iedereen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een focaccia avocado of een broodje mini balletjes? Ontdek ons assortiment met veggie opties.

Becel gelooft in de kracht van plantaardig. Want een meer plantaardig eetpatroon is niet alleen goed voor je gezondheid maar ook voor onze aarde. En wist jij dat veel Becel producten 100% plantaardig zijn? Becel is trotse partner van de NWZV sinds 2018.
Becel. Van nature goed voor het hart.

Bij Beyond Meat geloven we dat er een betere manier is om onze toekomst te beschermen en dat de positieve keuzes die we allemaal maken, hoe klein ook, een grote impact kunnen hebben op onze planeet. Onze missie is om plantaardig vlees, en alle voordelen die het brengt voor dier en milieu, toegankelijk te maken voor iedereen. Zo kun je met een goed gevoel blijven genieten van al je favoriete gerechten. Samen maken we het verschil, daarom steunen wij de Nationale Week Zonder Vlees – GO BEYOND!

Blue Band steunt met trots de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel. Niet alleen minder vlees, maar ook minder zuivel eten heeft voordelen voor de mens, dieren en de aarde. En met de 100% plantaardige producten van Blue Band, maken wij vaker plantaardig eten lekker, gezond & makkelijk!

Een dagje minder vlees eten… maar hoe dan? Reset je recept! Maak geen Spaghetti Bolognaise maar Bololinzen. Met in plaats van gehakt, de lekkerste linzen. Bonduelle laat zien dat je gemakkelijk jouw favoriete recept vegetarisch kan maken. Vervang je vlees door peulvruchten. Zo maak je simpel jouw favoriete Kik kerrie met kikkererwten.

Ontdek tijdens de NWZV ook eens plantaardige zuivel! Boursin maakt elke gelegenheid bijzonder, ook als jij plantaardig wilt genieten. Boursin plant-based knoflook & kruiden is heerlijk luchtig en op basis van zonnebloemolie. Perfect om te smeren of te dippen. De kwaliteit die je van Boursin gewend bent, maar dan plantaardig.

Vegetarisch of Vegan bij een tankstation? Wij verrassen u graag. Bij TotalEnergies is er naast het standaard baguette kaas of brie, bijvoorbeeld een witte bol saté zonder vlees of de special chili sin carne.

Bij Coop spelen we graag in op duurzame ontwikkelingen. We zijn daarom trotse partner van de Nationale Week Zonder Vlees. We helpen onze klanten om de gezonde en verantwoorde keuze, makkelijk te maken. Als supermarkt voor de dagelijkse maaltijd zorgen we voor een ruim, veelzijdig en voordelig vega-assortiment. Samen denken we aan dier en milieu.

De Nationale Week Zonder Vlees is bij uitstek de kans om te beleven dat je als vleesliefhebber níéts hoeft te laten schieten. De Vegetarische Slager zegt: vier de Week Mét Vleesch! We serveren namelijk vegetarisch vleesch: producten met dezelfde smaack en structuur als de dierlijke variant. Van Kiptevree Filet tot malse Ereburgers: zo kun je als vanouds blijven genieten van ál je favorieten.

Wil jij je culinair in de watten laten leggen? Ga tijdens de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel vegetarisch of volledig plantaardig uit eten! Tijdens de week serveren verschillende restaurants door heel Nederland een speciaal Week Zonder Vlees (&Zuivel) menu, als onderdeel van de Nationale Restaurant Week. De deelnemende restaurants laten je graag zien dat je ook buiten de deur heerlijk kan genieten van een fantastisch vega(n) menu. Ontdek en proef nu de veelzijdige en verrassende menu’s die de deelnemende restaurants van de Nationale Restaurant Week serveren. Klik hier en reserveer snel een tafel.

Genieten van pizza kan ook heel goed zonder vlees! Met de vega(n) pizza’s van The Good Baker helpen wij consumenten een meer verantwoorde keuze te maken. The Good Baker is Dr. Oetker’s beste recept op weg naar een duurzamere toekomst. Meer weten?

Samen met de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel wil Easy Veggie Tonight laten zien dat je in een handomdraai een plantaardige, gezonde en lekkere maaltijd op tafel kan zetten. Deze verrassende kant-en-klare saus zit boordevol groenten en peulvruchten en bevat géén toegevoegde suikers.

Honden zijn al duizenden jaren onze trouwe vrienden. Samen met ons zijn ze geëvolueerd naar een flexibel eetpatroon – vlees, vis, planten of onze pantoffels. Ze eten echt álles, net zoals wij. Door de perfecte balans van plantaardige ingrediënten te gebruiken, zorgen de plantaardige recepten van Edgard & Cooper dat honden alle voedingsstoffen binnenkrijgen die ze nodig hebben voor een gelukkig leven.

Bij Garden Gourmet willen we dat mensen plantaardig eten omarmen, alsof het liefde op eerste gezicht is. Samen met de Nationale Week Zonder Vlees dagen wij jou (nog) meer uit om het verschil te proeven. Zoek jij nog inspiratie voor vega(n) producten en recepten?

Voor stichting Goeie Grutten is het duidelijk dat we met z’n allen naar een duurzamer eetpatroon moeten, waarin plantaardig eten de hoofdrol krijgt. Echte impact bereiken we niet door met een klein groepje geen vlees meer te eten, maar juist door met zoveel mogelijk mensen significant minder vlees te eten. De Nationale Week Zonder Vlees laat zien dat dit écht mogelijk is en daarom steunen wij hen in hun missie.

Bij HAK maken we producten met groenten en peulvruchten die niet alleen heel lekker zijn, maar ook passen in een plantaardig eetpatroon; goed voor de gezondheid én voor de planeet! Bovendien zijn bonen een bron van plantaardige eiwitten, perfect voor een dagje zonder vlees. Je moet dus de groenten van HAK hebben!

Wij willen chocolade maken waar de aarde niet van smelt. Chocolade is pas ECHT lekker als je weet dat jouw choco cravings niet bijdragen aan de opwarming van de aarde. Daarom maken wij de allerlekkerste plantaardige chocolade. Door deze week voor plantaardige chocolade te kiezen, bespaar je 42% CO2 per reep!

Voor Hellmann’s is het heel belangrijk dat mensen kunnen genieten van de heerlijke smaken die ze gewend zijn zonder schade aan dier en klimaat. Daarom doen wij mee aan de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel. Probeer onze Vegan Mayo en maak van elk vega(n) gerecht een plantaardige party!

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in alles wat we doen bij HelloFresh. Op ons menu zie je dat bijvoorbeeld terug in minstens tien vegetarische recepten per week en af en toe een vegan recept. In de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel laten we je zien hoe leuk én lekker vega(n) koken is. Eet je mee?

Bij HEMA zien we dat consumenten zich bewuster worden van de impact van vleesconsumptie op het milieu, het klimaat en het dierenwelzijn. HEMA wil de consument helpen in het maken van een bewuste keuze. Wij bieden daarom betaalbare en lekkere opties in vegetarische of veganistische producten.

Bij een perfecte borrelplank mag een worstje niet ontbreken. Voor de veganisten, vegetariërs en flexitariërs onder ons heeft Huls goed nieuws! Het droge worst schap is namelijk twee vegan varianten rijker! De vegan droge worst, in de smaken Chorizo en Mediterraans, is gemaakt op basis van erwten-eiwit en groenten.

Met het grote bereik van IKEA wereldwijd hebben wij de verantwoordelijkheid en mogelijkheid om voor zoveel mogelijk mensen eten te maken dat beter is voor de planeet en goed smaakt. Het is ons gelukt om de lekkere smaak, malsheid en sappigheid van het iconische Zweedse gehaktballetje na te bootsen, zonder de toevoeging van vlees en zuivel! Door de plantaardige varianten in onze restaurants, bistro’s en de Zweedse delicatessen betaalbaarder aan te bieden, willen we onze klanten helpen een bewuste keuze te maken. Dat is beter voor de planeet én de portemonnee.

Geniet met John West Vegan van heerlijke visvrije tonijn. Met tomaat en basilicum of een vleugje olie.

Snel, vers en kwalitatief. Bij Julia’s vind je al het goede van de Italiaanse keuken, ook als je vegetarisch eet of vegan bent. Door mee te doen met de Nationale Week zonder Vlees & Zuivel willen we mensen stimuleren om tijdens je treinreis vaker te kiezen voor een vegetarische of vegan optie en van deze keuze misschien wel een nieuwe gewoonte te maken!

We helpen onze klanten graag om vaker vegetarisch of plantaardig te eten. Dat doen we met een uitgebreid assortiment van lekkere, betaalbare vega(n) producten en makkelijke, smaakvolle recepturen. Want plantaardiger eten is goed voor mens, dier en milieu en dat voelt én doet goed!


“We streven ernaar om onze gerechten voor iedereen beschikbaar te maken. Daarom zijn we erg trots op ons beroemde 11 Herbs & Spices kruidenrecept dat nu vegetarisch aangeboden wordt in alle KFC-restaurants in Nederland. Onze Veggie Tender kan je krijgen op een Burger, in een Twister wrap en natuurlijk ook in een bucket. Kom proeven tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, of daarna; onze Veggie gerechten staan vast op het menu.”

We voorzien je graag in sneltreinvaart van wat lekkers te eten en te drinken op het station. Daarbij vinden we het belangrijk om de verantwoorde keuze gemakkelijk te maken. Zo hebben we naast vers fruit en snackgroentes ook volkoren- en speltproducten en volledig plantaardige broodjes, wraps en salades in ons assortiment.

Maak van je ontbijt, lunch of borrel een vegafeestje met Kips. Onze vega producten zijn 100% plantaardig en daarom ideaal voor vegetariërs en veganisten. Of gewoon voor iedereen die even iets anders wil dan vlees. Het perfecte beleg voor op je boterham, rijstwafel of toastje.

Beter eten met meer groente en fruit is de kern van Vezet. Dat maken we voor iedereen zo makkelijk mogelijk met onze vers gesneden groente & fruit, verspakketten en maaltijden. En duurzaam bovendien, door zo efficiënt mogelijk te produceren en samen met onze telers continue te werken aan verbeteringen in de keten

HEINZ BRINGZ MEATLESS BURGERZ
Heinz geeft al meer dan 150 jaar smaak aan jouw favoriete maaltijden met de onmiskenbare smaak van Heinz Tomato Ketchup. De vertrouwde kwaliteit van Heinz vind je nu in onze vleesvervangers met bonen. Combineer met onze Heinz sauzen voor de optimale smaakbeleving.

Borrelen is voor iedereen. Daarom ondersteunt Kwekkeboom Oven & Airfryer de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel. Met onze vegan snacks is er voor ieder wat wils en zorgen we voor nóg meer variatie en kwaliteit voor op de borrelplank. Knap krokant van Kwekkeboom.

Met Lazy Vegan® zet je in een paar minuten een lekkere, plantaardige maaltijd op tafel. Zonder onzin-ingrediënten, mét alles wat je nodig hebt. Ideaal om standaard in je vriezer te hebben voor die momenten waarop je geen tijd hebt om te koken, maar toch gezond wil eten. Kleine moeite, grote impact.

Lidl is al jaren trotse partner van de Nationale Week Zonder Vlees. Ook de rest van het jaar stimuleren wij een plantaardig voedingspatroon, door bijvoorbeeld ons assortiment in vegetarische en vegan producten steeds verder uit te breiden. Zo maken wij een plantaardige leefstijl voor iedereen betaalbaar en toegankelijk!

Een buitengewoon smaakvol moment begint bij Looye Kwekers. Smaak zit bij ons in het hart van het familiebedrijf, al 75 jaar, het is de basis voor hoe we onze tomaten kweken. Het is onze ambitie om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van smaakvolle tomaten.

Lekker voor elke snacker! Bij Mora vinden we dat elke Nederlander lekker moet kunnen snacken en daarom hebben we inmiddels een breed en heerlijk assortiment vegetarische snacks. Probeer eens onze Vegetarische Kroket, Bitterbal, Kipkorn®, Kipfingers® of Mini Mix. Lekker voor bij de borrel of frietjes. Proef ze en je gelooft ’t niet!

“Beter eten om een betere wereld te creëren” is ons motto. Bij Natrue zetten we ons in om onze impact op het milieu te minimaliseren en bij te dragen aan sociale transformatie door een gezond en plantaardige levensstijl te promoten. Daarom vinden we het belangrijk om initiatieven te ondersteunen die hier bij aansluiten.

Heb jij ze al eens geprobeerd? New York Pizza’s Meatless pizza’s? Heerlijke vleesvrije pizza’s, maar dan lekker en bewust. Ga jij voor onze Meatless Veggie Shoarma pizza, Caprese pizza of Californian Veggie? Onze pizza’s zijn overigens ook vegan verkrijgbaar. Dus de keuze is… Inderdaad reuze!

Met de curry pasta’s en sauzen van Patak’s geef je ook groenten een lekkere boost! Het is gemakkelijk te bereiden en heerlijk van smaak. Samen met de chutney’s, naanbroden en pappadums wordt iedere maaltijd een eyecatcher. Daarom inspireert Patak’s jou tijdens de Nationale Week Zonder Vlees 2023 extra met vegetarische recepten.

Van 100% elektrische bezorging tot wekelijkse vega recepten voor het hele gezin: bij Picnic zit duurzaamheid in ons DNA. En daarom zijn we trotse partners van de Nationale Week Zonder Vlees. Samen maken we plantaardig eten toegankelijk voor iedereen.

Wij zijn PLNT: de 100% plantaardige opvolger van vlees & vis. Gezond, diervrij & gewoon heel erg lekker! Herkenbare smaken in een plant-based jasje.

Bij PLUS houden we van Goed Eten. Dat kan ook af en toe zonder vlees. Een kleine moeite met een positieve impact voor dieren en het milieu. Als Meest Verantwoorde Supermarkt bieden we volop alternatieven. Met ons gevarieerde assortiment PLUS vleesvervangers is een dag zonder vlees lekker en makkelijk.

Naar een betere balans
Door heel de voedselketen heen willen we voedsel efficiënter en duurzamer produceren, verwerken en consumeren. Een beetje minder (vaak) vlees eten helpt daarbij. Dit bespaart grondstoffen en draagt bij aan de oplossing van het klimaat- en stikstofprobleem. Wij stimuleren dat er duurzame alternatieven beschikbaar komen. Daarom doen we mee aan de Nationale Week Zonder Vlees. Jij ook?

Kies voor Quorn tijdens de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel. Quorn producten zijn gemaakt op basis van Quorn mycoproteïne. Een super-eiwit dat heerlijk smaakt en tegelijkertijd gezond is voor jou en de planeet. Deze vorm van proteïne is voor iedereen de beste keuze. It’s a no brainer!

Probeer in de Nationale Week Zonder Vleesl, New Meat™: de nieuwe generatie vlees van Redefine Meat! Het heeft dezelfde smaak, textuur en beleving als dierlijk vlees, maar dan 100% plantaardig. Je kunt bij meer dan 150 restaurants in Nederland terecht om het te proeven.
Vind hier een locatie bij jou in de buurt!

Wetenschappers noemen jackfruit ‘het gewas van de toekomst’. Jackfruit groeit aan junglebomen, verbruikt weinig water en is supersterk. Jonge jackfruit heeft een vleesachtige structuur en daarom ideaal als vleesvervanger. Bovendien zit het vol vitamine A en B, calcium, kalium en ijzer. Ga voor jackfruit van Rootzz of Nature tijdens de Nationale Week Zonder Vlees!

Santa Maria is trotste sponsor van de Nationale Week Zonder Vlees. Met de verrassende Tex Mex keuken kun je eindeloos variëren, ook zonder vlees. Druk of alle tijd, voor iedere dag van de week is er een heerlijk gerecht. Laat je tijdens de Week Zonder Vlees verrassen met onze kleurrijke Groente Tortilla’s.

Seasogood biedt een gezond alternatief voor de roofbouw op de visproducten uit de zee zodat wij hiermee het fragiele en belangrijke ecosysteem weer in ere kunnen herstellen. Het product bevat de goede voedingsstoffen van tonijn, zoals plantaardige eiwitten en omega 3.

Nadia & Merijn’s SOUQ laten je kennismaken met mediterrane heerlijkheden voor elke dag. Van Libanon tot Marokko, vol bijzondere smaken. Wij geven inspiratie om jouw lievelingsgroenten anders klaar te maken of om jouw veggiedish lekker te laten smaken tijdens Nationale Week Zonder Vlees 2023. Spice it up!

De StationsHuiskamer is een plek op het station waar je aangenaam kunt wachten, ontspannen, werken of studeren met natuurlijk wat lekkers te eten of drinken. Wij houden rekening met mens, dier en milieu door ook veel verantwoorde keuzes aan te bieden. Denk aan vegetarische broodjes, volkoren producten, snackgroenten en vers fruit.

Vleesconsumptie heeft serieuze impact op onze planeet en daarom richt Stegeman zich als van origine ambachtelijk slager óók op niet-vlees producten. We brengen dan ook graag onze heerlijke Stegeman Vegetarisch plakjes en Stegeman Omeletplakjes onder de aandacht. Met dit beleg creëer je smakelijke vegetarische lunches.

TABASCO® is een unieke pepersaus en dé smaakmaker voor vele gerechten. Sinds 1868 wordt TABASCO® op dezelfde wijze geproduceerd, met enkel natuurlijke ingrediënten. Alle sauzen zijn veganistisch. Tot op de dag van vandaag is het bedrijf nog steeds in familiebezit en wordt het recept van generatie op generatie doorgegeven. Sales, marketing en distributie in Nederland wordt verzorgd door Bickery Food Group.

Bij TastyBasics vinden wij het belangrijk om een plantaardige toekomst te stimuleren. We moeten opschuiven naar voedzame niet bewerkte ingrediënten. Daarom ontwikkelen wij ontbijt- en lunch producten op basis van whole foods. We love whole foods – the future is whole foods. Meer informatie hoe wij dat doen?

Door deel te nemen aan de Week Zonder Vlees wil Tefal je inspireren om te variëren met andere ingrediënten die bereid kunnen worden met een grill. Laat hamburgers en steaks even liggen en kies eens voor een gezond vegetarisch recept dat lekker smaakt. Geen inspiratie?

Met onze producten richt Unox zich op alle Nederlanders. Daar horen ook de groeiende groepen vegetariërs en flexitariërs bij. Een dagje zonder vlees is natuurlijk hartstikke goed, maar een stamppot zonder rookworst? Daar moeten wij niet aan denken. Daarom brachten wij Nederlands favoriete Unox producten ook in vegetarische varianten. Net zo lekker als onze klassiekers, maar dan zonder vlees.

Verstegen Spices & Sauces
Smaakvolle gerechten, die bijdragen aan een betere wereld: dát vinden we belangrijk bij Verstegen Spices & Sauces. Daarom zijn we dit jaar opnieuw partner. Wij inspireren je graag met lekkere vega(n) recepten en smaakvolle kruiden en specerijen, zodat jij de wereld op een makkelijke én smakelijke manier een handje kunt helpen

Gemaakt voor carnivoren maar 100% vegan! Bij VFC maken we heerlijk smakend feel-good food. We nemen verse, gezonde planten, frituren ze en toveren ze om tot de meest fantastische Vegan Fried Chick*n.

Just the way you like it.. and vegan! Bij Violife is het onze missie om lekker en goed eten te maken. Of je nu iets plantaardiger wilt eten, of last hebt van een allergie of intolerantie, met onze 100% vegan alternatieven voor zuivel, kan écht iedereen genieten van geweldig lekker eten!

Wij willen iedereen inspireren om plantaardig te eten en duurzamer te leven. Samen met De Nationale Week Zonder Vlees willen we zoveel mogelijk mensen bereiken en ze oproepen om openminded te eten, zodat iedereen kennis kan maken met de verrassend goede smaak van Vivera. #EATOPENMINDED.

Ons voedselsysteem is de no. 1 oorzaak van natuurverlies wereldwijd. Door wat vaker te kiezen voor plantaardig, kunnen we de aarde groen eten. Dat noemen we ‘aardig eten’. Aardig voor jezelf, aardig voor de natuur én aardig voor de wereld om je heen.

Wanneer je (meer) plantaardig gaat eten, krijg je vaak te maken met vooroordelen. Jammer, want voor dieren in de vee-industrie zijn er genoeg redenen te bedenken om minder dierlijke producten te gebruiken. Daarom helpen we je deze vooroordelen uit de weg te ruimen en bieden inspiratie voor een plantaardiger voedselpatroon.

We weten allemaal dat het eten van meer plantaardige voeding onze impact op de planeet kan verminderen. Onze missie is om het kiezen van een plantaardig melkalternatief te vergemakkelijken door een te creëren die lekker smaakt, evenwichtig is qua voedingswaarde en duurzaam wordt geproduceerd.

Met iChoc geniet je van chocolade, zonder grote gevolgen voor de planeet. We willen de wereld reep voor reep veranderen door onze ecologische voetafdruk, verspilling en dierenleed te minimaliseren en op te komen voor eerlijke werkomstandigheden waar onze cacao vandaan komt, de Dominicaanse Republiek. Daarom doen wij mee aan de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel.

Chuck Studios is where food goes to get famous. Alle soorten food. Maar vleesvrij eten heeft een speciaal plekje in ons hart, want ook wij willen de planeet een beetje leuker achterlaten dan dat we ’m aantroffen. Dus zetten we onze creativiteit graag in voor een duwtje in de goede richting en zijn we trotse partners van we Week zonder Vlees en Zuivel.