Noedelsoep met plantaardig gehakt

Zelf noedelsoep met plantaardig gehakt maken is heel makkelijk, kies je groenten, kruid en bak het gehakt en verwarm de soep met de noedels. Lekker en plantaardig! Probeer zelf deze noedelsoep met plantaardig gehakt en laat je verrassen.

Volg het recept via de uitleg hieronder of check de video onderaan dit bericht!

 

Ingrediënten

voor 4 personen
Voor het plantaardig gehakt
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel gember
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 300 g Beyond Meat Beyond Mince ® Plantaardig Gehakt
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel miso
  • 1-2 eetlepels mirin
  • 1 theelepel sherry-azijn
  • Peper en zout
Voor de saus
  • 1 eetlepel gezouten pinda’s
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel sriracha
  • 2 eetlepels mirin
Voor de noedelsoep
  • 1 kleine paksoi
  • 1 stengel bosui
  • Half bosje koriander
  • 2 eetlepels pinda’s
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2-3 theelepels sesamzaad
  • 1 liter groentebouillon
  • 270 g noedels
Extra nodig
  • Wok
  • Vijzel


Bereidingswijze

Voor het plantaardig gehakt
  1. Pel en rasp de knoflook. Schil de gember en rasp fijn.
  2. Verhit de zonnebloemolie in een pan en fruit de knoflook en gember. Voeg de Beyond Meat Beyond Mince ® Plantaardig Gehakt toe en bereid volgens de verpakking.
  3. Meng de sojasaus, miso, mirin en azijn in een kommetje. Voeg deze marinade toe aan de pan. Breng op smaak met peper en zout.
Voor de saus
  1. Vijzel de pinda’s.
  2. Meng de pinda’s met de sriracha, mirin en sojasaus.
Voor de noedelsoep
  1. Snijd de onderkant van de paksoi en snijd in kwarten. Snijd de bosui in ringen. Hak de koriander en pinda’s grof.
  2. Wok de paksoi in de sesamolie. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan.
  3. Bereid de noedels volgens aanwijzingen op de verpakking. Bereid de groentebouillon.
  4. Verdeel de saus over 4 kommen. Giet de warme bouillon hier bij.
  5. Voeg  de noedels toe aan de kommen. Verdeel als laatst de Beyond Meat Beyond Mince ® Plantaardig Gehakt, paksoi, bosui, koriander, de pinda’s en en geroosterd sesamzaad.

Ga jij deze noedelsoep maken? Verras ons met jouw creatie op Facebook of Instagram met de hashtags #weekzondervlees en #weekzondervleesenzuivel!