Vergeet instant noedels! Deze noedels met tempé en Chinese kool zijn niet alleen gezond, maar ook mega lekker. De knapperige tempé, Chinese kool en sugarsnaps zijn heerlijk in combinatie met de smeuïge noedels met woksaus!
Ingrediënten
voor 4 personen
- 1 Chinese kool, fijngesneden
- 250 g tempé, in reepjes
- 250 g sugarsnaps
- 200 g volkoren noedels
- 1 el (gemengde) sesamzaadjes
- Zonnebloemolie
- Zout en peper
Voor de woksaus
- 8 el sojasaus
- 2 el gembersiroop
- 1 tl knoflookpoeder
Bereidingswijze
- Bereid de volkoren noedels volgens de instructies op de verpakking.
- Doe de ingrediënten voor de woksaus in een kom en meng goed.
- Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoge temperatuur en bak de tempé 5-6 minuten tot deze goudbruin kleurt en knapperig is geworden. Blus het geheel af met de helft van de soja-gembersaus en bak dit nog 1 minuut mee. Verwijder de pan van de warmtebron en zet apart.
- Verhit zonnebloemolie in een wokpan op hoge temperatuur en roerbak de Chinese kool en sugarsnaps tot de Chinese kool is geslonken.
- Voeg vervolgens de noedels, tempé en de rest van de woksaus toe aan de wokpan en roerbak dit nog 1-2 minuten.
- Verdeel de noedels over de borden en garneer met de sesamzaadjes. Serveer direct.