1 maart 2022, Amsterdam – Dit jaar trapt de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel af met een interactieve online liveshow. Host Isabel Boerdam, initiatiefnemer van de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel, zit op 7 maart van 19:00 tot 20:00 uur met verschillende gasten en experts aan tafel om diverse onderwerpen rondom vegetarisch en plantaardig eten te bespreken, evenals tips en inspiratie voor iedereen die meedoet. De show wordt uitgezonden vanuit sterrenrestaurant Wils in Amsterdam en is online te volgen via de website van de Week Zonder Vlees & Zuivel.
Vlees én zuivel
Dit is het eerste jaar dat deelnemers worden opgeroepen om niet alleen het vlees een week te laten staan, maar ook zuivel te vervangen. Een week zonder vlees én zuivel is voor velen een nieuwe uitdaging. Daarom zal de interactieve liveshow, die plaatsvindt op de startdag van de Week Zonder Vlees & Zuivel, gevuld zijn met inspirerende recepten en tips van ervaringsdeskundigen. Daarbij gaat Isabel Boerdam, initiatiefnemer Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel en host van de show, met verschillende gasten in gesprek over plantaardige voeding, eiwitinname en (top)sport, en het effect van dierlijke producten op het klimaat.
Bij Boerdam aan tafel zitten onder andere Wereldkampioen roeister en veganist Janneke van der Meulen, diëtist plantaardig eten & duurzame voedselkeuzes en initiatiefnemer van de Schijf for Life (de plantaardige Schijf van Vijf) Lobke Faasen, en milieufilosoof en auteur Floris van den Berg (bekend van o.a. De Vrolijke Veganist). Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel helden Dina, Hanno en Jan schuiven ook aan om hun ervaring en favoriete recept te delen, evenals tips en tricks voor iedereen die voor het eerst meedoet. Deelnemers die thuis meekijken kunnen via een chat vragen stellen die tijdens de show worden beantwoord door de aanwezige gasten.
Recepten in de hoofdrol
Naast de gesprekken aan tafel wordt er ook gekookt. Sterrenchefs Erwin Oudijk en Friso van Amerongen van restaurant Wils bereiden tijdens de liveshow een verrassend plantaardig gerecht. Erwin en Friso nemen de kijker in het hele proces mee en geven tips hoe je ook thuis met verrassende groente een heerlijk plantaardig gerecht kunt maken. Niet alleen de sterrenchefs zetten iets lekkers op tafel, tijdens de show zien we ook een van de helden, Mirjam, live koken vanuit haar keuken in Arnhem.
Aanwezig zijn?
De Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel roept iedereen op om op 7 maart van 19:00 tot 20:00 uur ‘met bord op schoot’ gezamenlijk de week te starten. De livestream is te volgen via www.weekzondervlees.nl/liveshow. Mensen die graag in het publiek zitten tijdens de interactieve liveshow kunnen zich hier inschrijven; vol is vol.
Voor meer informatie over de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel, de doelstelling en activiteiten van de campagne, waaronder de verhalen van de helden, kijk op weekzondervlees.nl.