MATERIALEN VOOR PARTICULIEREN EN BEDRIJVEN

 

Wij willen van de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel een collectief initiatief maken, dus we willen graag dat heel Nederland meedoet! Daarom vinden we het natuurlijk ontzettend leuk als jij ook meedoet als particulier of met jouw bedrijf, school, restaurant of kantine. Hier lees je precies hoe je mee kunt doen en welke materialen wij jou aan kunnen bieden om je hierbij te helpen!

Particulieren
Ik doe graag mee aan de NWZV&Z, hoe doe ik dat?

Super dat je mee wilt doen! Je doet mee door van 6 t/m 12 maart van ontbijt tot late night snack helemaal vega en zuivelvrij te eten en drinken. Kan je hier wel wat hulp bij gebruiken? Schrijf je dan in via het inschrijfformulier op de website. Zo krijg je onze nieuwsbrief en weet je zeker dat je niks mist! Iedereen die zich inschrijft, krijgt ook toegang tot het Week Zonder Vlees & Zuivel magazine. Hierin vind je pagina’s vol recepten en inspiratie om jouw week zonder vlees en zuivel tot een succes te maken!

Wat wordt er van mij verwacht tijdens de NWZV&Z?

Tijdens de NWZV&Z dagen wij alle Nederlanders uit om een week lang geen vlees, vis én zuivel te eten. Om je hierbij te helpen, ontvang je van ons het Week Zonder Vlees & Zuivel magazine als inspirerend kickstartpakket voor jouw week zonder vlees en zuivel. Daarnaast zorgen wij er samen met onze partners voor dat we het jou zo makkelijk mogelijk maken deze week. Denk aan: vegetarische en plantaardige producten in de aanbieding, een speciaal vegetarisch of plantaardig aanbod in bedrijfsrestaurants en op universiteiten, vegetarische snacks bij de pompstations, en horecabedrijven met extra overheerlijke vegetarische opties en opties zonder zuivel. Tevens zullen we inspiratie delen via onze nieuwsbrief en social media. Wij hopen dat alle deelnemers van de NWZV&Z verrast zullen worden door de mogelijkheden van de vegetarische en plantaardige keuken. Het enige wat we van jou vragen is om het vol te houden en je met een open blik positief te laten verrassen!

Kan ik samen met mijn gezin, vrienden en/of familie meedoen?

Ja! Iedereen mag en kan zich inschrijven om mee te doen aan de NWZV&Z. Wij zouden het fantastisch vinden als jij jouw vrienden, familie en collega’s wilt enthousiasmeren om ook mee te doen. In het inschrijfformulier kan je aangeven met hoeveel mensen jij je aanmeldt.

Kan ik andere mensen motiveren om ook mee te doen?

Natuurlijk, graag zelfs! Hoe meer mensen meedoen, hoe groter de besparing is! We hebben een online toolkit met kant-en-klare posts om te delen op jouw social media. Deze kun je hier vinden. Daarnaast lees je op deze pagina alles over de positieve impact van een week geen vlees eten, die je ook met anderen kunt delen. Iedereen die zich inschrijft, krijgt ook toegang tot het Week Zonder Vlees & Zuivel magazine, dat vol staat met de lekkerste recepten. Kook een heerlijk vegetarisch gerecht voor je vrienden of familie, en wie weet heb je straks een nieuwe favoriet die je vaker kan eten samen!

Bedrijven
Ik doe met mijn bedrijf graag mee aan de NWZV&Z, hoe doe ik dat?

Bedrijven kunnen meedoen aan de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel door ons te steunen als sponsor. Hiervoor hebben wij een speciaal sponsorpakket. Als er vanuit jouw bedrijf interesse is om mee te doen, mail dan naar weekzondervlees@gmail.com.

Wat wordt er van mijn bedrijf verwacht tijdens de NWZV&Z?

Wanneer je als bedrijf meedoet aan de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel is er een pakket met promotiemateriaal beschikbaar. Hierin vind je input voor social media posts, posters, e-mailhandtekeningen, on pack stickers en nog veel meer. Daarnaast zetten wij gezamenlijk diverse communicatie acties op om meer bekendheid te creëren rondom de NWZV&Z en onze gezamenlijke doelstelling. Als er vanuit jouw bedrijf interesse is om mee te doen, mail dan naar weekzondervlees@gmail.com.

Zijn er materialen beschikbaar om onze deelname te laten zien?

Voor partners, cateraars, bedrijven en gemeenten is er een pakket met speciaal ontworpen promotiemateriaal beschikbaar. Hierin vind je input voor social media posts, ansichtkaarten, posters, e-mailhandtekeningen, on pack stickers en nog veel meer. Deze kun je hier vinden. 

Scholen
Ik doe met mijn school graag mee aan de NWZV&Z, hoe doe ik dat?

Voor basisonderwijs (groep 6, 7 en 8) en voortgezet onderwijs (VWO 1-2, HAVO 1-2-3, VMBO 3-4) hebben we in samenwerking met Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling (GDO) en de NME- en duurzaamheidscentra een lespakket ontwikkeld om mee te doen. Als je als school mee wilt doen aan de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel kun je het lespakket hier gratis downloaden nadat je je naam, klas en e-mailadres hebt ingevuld.

Wat wordt er van de school verwacht tijdens de NWZV&Z?

Stichting Nationale Week Zonder Vlees vraagt basisscholen en middelbare scholen om tijdens de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel op interactieve wijze in de les aandacht te besteden aan de impact van vleesconsumptie. Hiervoor hebben wij Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling (GDO) en de NME- en duurzaamheidscentra gevraagd een lespakket te ontwikkelen, zowel voor basisonderwijs (groep 6, 7 en 8) als voortgezet onderwijs (VWO 1-2, HAVO 1-2-3, VMBO 3-4). Deze lespakketten kan je hier gratis downloaden.

Waar bestaat het lespakket voor scholen uit?

Leerlingen worden door middel van de presentatie voor scholen uitgedaagd om na te denken over waar hun voedsel vandaan komt, hoe het geproduceerd wordt en welke voedselkeuzes zij vervolgens maken. In het complete pakket vind je twee lessen van ongeveer 2 uur: over vlees en over zuivel. De lessen bevatten:

  • Een docentenhandleiding met de algemene informatie over de doelstellingen van de presentatie, de benodigde materialen ten behoeve van de organisatie van de presentatie, en een overzicht van de opbouw en tijdsplanning van de presentatie.
  • Uitgebreide bronnenlijst als naslagwerk over de inhoudelijke informatie die verstrekt wordt in de presentatie.
  • Interactieve powerpoint ter ondersteuning van de presentatie.
  • Compleet uitgeschreven tekst bijbehorend bij de powerpoint.
  • Afhankelijk van de doelgroep additieven die benodigd zijn voor de presentatie.
  • Tot slot hierbij onze disclaimer over de presentatie voor scholen.
Bedrijfsrestaurants en schoolkantines
Ik doe met mijn bedrijfsrestaurant of schoolkantine graag mee aan de NWZV&Z, hoe doe ik dat?

Bedrijfsrestaurants en schoolkantines kunnen meedoen aan de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel door op eigen initiatief een vergroot vegetarisch en plantaardig aanbod aan te bieden tijdens de NWZV&Z. We vinden het leuk om te horen als je meedoet, dus mail ons vooral even op weekzondervlees@gmail.com, dan krijgt jouw bedrijfsrestaurant of schoolkantine een plekje op onze website.

Wat wordt er van het bedrijfsrestaurant / de schoolkantine verwacht tijdens de NWZV&Z?

Wanneer een bedrijfs- of schoolkantine zich aanmeldt voor de NWZV&Z door ons te mailen via weekzondervlees@gmail.com, sturen wij digitaal de promotiemiddelen op die speciaal ontworpen zijn voor de NWZV&Z. Met deze promotiemiddelen kan meer zichtbaarheid gecreëerd worden rondom de NWZV&Z en het vergrote vegetarische en plantaardige aanbod.

Zijn er materialen beschikbaar om onze deelname te laten zien?

Er is een pakket met speciaal ontworpen promotiemateriaal beschikbaar. Hierin vind je input voor social media posts, ansichtkaarten, posters, e-mailhandtekeningen, on pack stickers en nog veel meer. Deze kun je hier vinden.