Lespakket
voor basis- en middelbare scholen

 

Omdat we denken dat goede voorlichting over duurzame en bewuste voeding begint bij de jongste generatie hebben wij een interactief lespakket ontwikkeld waarin leerlingen worden uitgedaagd om de impact van vlees op de gezondheid, het dierenwelzijn en het klimaat te onderzoeken en hier een eigen mening over te vormen.

Voor basis- en middelbaar onderwijs
Stichting Nationale Week Zonder Vlees vraagt basisscholen en middelbare scholen om tijdens de Nationale Week Zonder Vlees op interactieve wijze in de les aandacht te besteden aan de impact van vleesconsumptie. Hiervoor hebben wij Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling (GDO) en de NME- en duurzaamheidscentra gevraagd een lespakket te ontwikkelen, zowel voor basisonderwijs (groep 6, 7 en 8) als voortgezet onderwijs (VWO 1-2, HAVO 1-2-3, VMBO 3-4). Deze lespakketten kan je gratis downloaden nadat je hieronder je school, naam, email en adres hebt achtergelaten.

Wanneer je als docent het lespakket download ontvang je onder andere een uitgebreide docentenhandleiding. Met deze handleiding ben je in staat om de circa twee uur durende les op een makkelijke manier aan jouw klas te geven. We geven alle handvatten om dit op een passende, relevante manier te doen voor jouw klas.

In het complete pakket vind je:

BASISONDERWIJS

  • Docentenhandleiding
  • Powerpoint geschikt voor het digibord of beamer
  • Leskaarten voor de leerlingen
  • Werkbladen voor de leerlingen

VOORTGEZET ONDERWIJS

  • Docentenhandleiding
  • Digibord les via LessonUp
  • Informatiewebsite voor de leerlingen

Op naar meer bewustzijn!
Was de les een succes? Dan worden wij altijd blij van een foto op social media met #weekzondervlees of via de mail op [email protected].

Bekijk hier een preview van de les op de middelbare school:

Share This